Мета

Завръщат ли се офисите на метавселената?

Метавселената е рекламирана като много неща – от взаимосвързана екосистема за игри до виртуален офис, в който можете да се възползвате от предимствата на физическото работно място, без да се налага да пътувате сутрин.

Meta е един от най-големите привърженици на последното определение. „Виртуалната работа предоставя нови мощни начини да направите бизнеса си по-интелигентен, по-бърз и по-продуктивен“, прогнозира Зук, изтъквайки своята слушалка Meta Quest като врата към „завладяващи преживявания и всеобхватни административни функции“.

Някъде по пътя обаче идеята за отдалечена работа в метавселената се изгуби, тъй като проектите за игри в метавселената се превърнаха в център на вниманието. Дори подразделението на Meta за метавселена Reality Labs се насочи към игрите в търсене на убийственото VR приложение.

Но дали идеята за метавселена като работно място е мъртва? Не съвсем.

Coty разкрива кампус, базиран на метавселена

Международната козметична компания Coty наскоро обяви, че нейният едноименен кампус ще живее в метавселената.

Предвиден като игрови център за обучение, Coty Campus ще стартира тази есен с цел да трансформира изграждането на взаимоотношения и сътрудничеството между 11 000 служители на компанията по света.

„С изграждането на Coty Campus целим да създадем образователна възможност за нашите глобални служители да се запознаят с трансформиращата технология на 3D пространствата“, заяви пред Glossy Жан-Дени Мариани, главен дигитален директор на Coty.

Интересно е, че Мариани предположи, че Campus няма да замени други вътрешни канали, а по-скоро ще бъде достъпен чрез тях. Което поражда въпроса дали служителите ще могат да използват фокусираната върху служителите метавселена по собствено желание? А какво ще стане, ако те просто… не искат да го правят?

Related posts

Мета издава ръководство за безопасност на тийнейджърите в метавселената и предлага съвети за родителите

admin

Тодай включва обучение по метавселена

admin

Хаптичните ръкавици позволяват на хората да се докосват един друг в метавселената

admin