Крипто

Защо сривът на пазара не означава край на централизираните борси за криптовалути

Ръководителят на отдел „Изследвания“ на Uphold Мартин Хийсбок казва, че централизираните криптоборси (CEXs) остават добър залог въпреки неотдавнашния срив на пазара. Разпространените хакерски атаки в DeFi правят масовото приемане на децентрализираните финанси „невъзможно“, твърди той.

Хиесбьок говори в момент, когато многомилиардният срив на борсата FTX през ноември поради ликвидна криза привлече повишено внимание и контрол към CEX-овете. Доверието удари дъното и инвеститорите преместсгь активи от централизираните борси.

Инвеститорите изтеглиха над 5 млрд. долара от Binance в рамките на няколко дни след краха на FTX, притеснени дали най-голямата по обем криптоборса в света не е следващата, която ще фалира. Това беше време на безпрецедентен страх, несигурност и съмнение, или FUD.

На фона на хаоса изпълнителният директор на Binance Патрик Хилман коментира, че централизираните борси виждат последните си дни. Той изтъкна, че платформите може да не съществуват в продължение на още едно десетилетие поради сериозната загуба на доверие от страна на инвеститорите.

Централизираните борси за криптовалути не отиват никъде

Хийсбок от Uphold цитира данни от индустрията, според които 20% от всички Биткойн (BTC) са загубени поради това, че потребителите са загубили паролите за своите портфейли. Това представлява диапазон между 68 110 BTC и 92 855 BTC на стойност – или между 1,15 и 1,57 млрд. долара при съществуващите пазарни цени.

„Това са само известните Биткойни“, каза Хисбек. „Истинската криптовалута, загубена по безвъзвратен начин, изпратена на грешни адреси, без етикет и т.н., е над 30 млрд. долара!“ Той добави, че борсите спазват законите за сигурност, което дава на потребителите гаранция за сигурността на техните инвестиции.

Related posts

ЕС дава зелена светлина за цялостна рамка за регулиране на криптовалутите

admin

Продажбите на Bitcoin NFT нарастват, „инскрипциите“ достигат 385 хил. за 2 месеца

admin

Tamadoge – нов меме токен, предназначен да се превърне в крал на меметата

admin