NFT

Защо MG LAND се появява сред най-продаваните NFT през март 2023 г.?

През март тази година MG LAND прескочи класациите в сектора на дигиталните колекционерски предмети, надминавайки няколко основни проекта и превръщайки се в топ 10 по продажби на NFT – постижение, което хвърли светлина върху потенциала на колекцията.

MG LAND се присъедини към кралските особи на NFT миналия месец, когато се появи в десетте най-добри колекции по обем на продажбите за 30-дневен период. Общият обем на продажбите на NFT през месеца, който приключи през първото тримесечие на 2023 г., е приблизително 25 млн. долара.

Макар че тази стойност е сравнително ниска в сравнение с месечните обеми на продажбите на някои проекти през 2021 и 2022 г., тенденцията на спад в продажбите на световния пазар на NFT направи този статут обект на завист от страна на много разработчици.

Какво представлява MG LAND?

MG Land е създадена през декември 2022 г. от Mega Game Space и се състои от 5 000 елемента.

NFT MG Land представляват собственост върху виртуална земя в света на онлайн играта MegaCryptoPolis (MCP). В MCP играчите могат да купуват виртуални поземлени парцели, представлявани от NFTs, като MG LAND.

Тези виртуални парцели могат да се използват за различни цели, като например изграждане на цифрови структури, генериране на виртуални ресурси и печелене на крипто награди.

Като NFT, 5000-те елемента са уникални и не могат да бъдат репликирани, което означава, че тяхната собственост и стойност са защитени от блокчейна на Ethereum. MG Land може да бъде купувана и продавана на OpenSea, най-големия пазар за NFT по обем на продажбите за всички времена.

Като цяло NFT MG LAND са начин за геймърите и инвеститорите да участват в разрастващата се виртуална икономика на онлайн игрите и потенциално да печелят, като купуват и продават виртуална земя в MCP.

Увеличаване на броя на уникалните купувачи и продавачи

През декември MG LAND отбеляза продажби на стойност приблизително 20 000 щатски долара със седем уникални купувачи и един уникален продавач.

През януари броят на уникалните купувачи за първи път надхвърли 1000, а през февруари надхвърли 3000. Междувременно броят на новите хора, които се сдобиват с някои от 5000-те артикула, експлодира с 9% – от 3573 през февруари до 3920 през март.

През март 2023 г. проектът поведе не само по месечен брой уникални купувачи, но и по брой уникални продавачи. За съжаление, броят на транзакциите, в които са участвали MG Lands, е спаднал с 30% до 6 509 от 9 553 през февруари.

Въпреки относително по-малкия брой на общите транзакции, средната стойност на продажбата от 4 076,52 долара превъзхожда февруарската стойност от 1 583,47 долара и януарската и декемврийската стойност от съответно 255,97 и 226,74 долара.

Въпреки че MG LAND надхвърли очакванията на много експерти в бранша, нейната стойност винаги ще се определя от търсенето и предлагането, както и от популярността и полезността на виртуалната земя в MCP.

Related posts

Японската компания Square Enix продава на търг Symbiogenesis NFTs

admin

Биткойн NFT се покачват, след като колекциите се появяват в топ 10 списък

admin

Китай очертава бъдещето на web3 и NFT със „стратегически документ

admin