Мета

Запознанства в метавселената: Ето най-новите приложения

Купидон, красивото момченце с крила, лък и стрела, ще чака някои в метавселената, тъй като компаниите за запознанства навлизат във виртуалното пространство през новата година.

През последното десетилетие компаниите за запознанства, като Tinder, разчитаха на съвпадение на хората в своите сайтове. В метавселената обаче ситуацията ще е малко по-различна.

Запознанства в метавселената

С над 1 500 приложения и уебсайтове за запознанства на пазара днес, той се очаква да достигне 9,2 млрд. долара до 2025 г.

„Неизбежно е, че компаниите за запознанства ще се стремят да обединят тези преживявания. Виждаме, че много хора в нашите общества използват метавселената като начин да разберат „какво се случва след прелистването“, казва Дарън Цуи, главен изпълнителен директор на Together Labs.

Цуи смята, че има пазар. Вижда се, че поколението Z (Gen Z), западната демографска група, която наследява милениалите и предшества поколението Alpha, приема това развитие по редица причини.

Поколението Z, децата, родени от средата до края на 90-те години на ХХ век и началото на 2010 г., са основните заподозрени за метавръзки.

Неформални връзки: ситуационни връзки

Вижда се, че ситуационните връзки подкрепят този вид запознанства. Ситуационната връзка е романтична или сексуална връзка, която не се счита за официална или установена.

Тази нарастваща динамика е резултат от отношението на поколението Z към романтиката, както и от променящия се начин на живот. Поколението Z е социално по-осъзнато и има много стремежи. Романтиката е един от многото аспекти на живота, които интересуват Поколението Z, и може да не заема толкова високо място, колкото предишните поколения.

„Вече наблюдаваме тенденция хората да се срещат и да общуват в онлайн игри и виртуални светове. Second Life съществува от близо две десетилетия и все още е силен, с над един милион активни потребители“, пише KJ Dhaliwal.

„С онлайн игрите и общностите, посветени на запознанствата, можем да започнем да виждаме как хората намират любовта в метасвета“, продължава той.

Related posts

Siemens отделя 2 милиарда долара за разработване на индустриална метавселена

admin

Преживяванията в метавселената трябва да си заслужават, казва Стивънсън

admin

Очаква се пазарът на игри в метавселената да достигне 119,2 милиарда долара до 2028 г.

admin