Крипто

Законопроектът за криптовалутите в САЩ може и да не мине през Сената тази година, казва Лумис

Сенатът на САЩ едва ли ще гласува двупартийния законопроект за криптовалутите тази година, заяви сенаторът републиканец Синтия Лумис във вторник на срещата на върха Bloomberg Crypto Summit.

Законопроектът за криптовалутите в САЩ оставя „отворен въпрос“ относно ценните книжа.

„Това е голяма тема, тя е всеобхватна и все още е нова за много американски сенатори“, каза Луммис в предварително записано интервю, пуснато на събитието във вторник, като добави, че за законодателите може да е трудно да я усвоят предвид големия обхват на законопроекта.
Законопроектът, чиито съавтори са Лумис и сенаторът демократ Кирстен Джилибранд, класифицира децентрализираните цифрови активи като стоки, като ги поставя под юрисдикцията на Комисията за търговия със стокови фючърси.

„В момента [законодателите] се опитват да се разберат с регулаторните органи в какви юрисдикции попадат активите [цифровите активи]“, каза Лилия Теслър, ръководител на FinTech Blockchain Group в Sidley Austin, пред главния редактор на Forkast Анджи Лау миналия месец.

Предложението обхваща и данъчните последици, законите за ценните книжа и банковите регулации.

„Това ще бъде определящ момент за криптоиндустрията, когато станем свидетели на това как определения като „цифров актив“ и „платежен стабилкойн“ се променят в Кодекса на Съединените щати, буквалните книги на закона“, пише Майкъл Шин, директор по управление на риска на базираната в Тайпе фиатно-крипто борса XREX, в коментар за Forkast.

Related posts

Огромен данък на звезда от НФЛ подчертава проблемите със заплатите в Биткойн

admin

Броят на потребителите на Binance расте заради инфлацията, казва ръководителят на компанията за Латинска Америка

admin

Twitter добави графики с цените на криптовалутите

admin