Мета

Южнокорейска фармацевтична фирма се насочва към фабрика в метавселената, за да ограничи замърсяването

Южнокорейската фармацевтична компания Chong Kun Dang разкри плановете си за създаване на фабрика, базирана на метавселена, с цел подобряване на качеството на продуктите и предотвратяване на замърсяването.

Очаква се виртуалният завод да поддържа чистота в съответствие със стандартите за фармацевтично производство.

Този ход идва в момент, когато концепцията за фабрики в метавселената набира популярност в Южна Корея, където правителството инвестира значителни средства в разработването на собствена екосистема в метавселената. Чонг Кун Данг е планирал да приеме фабриката, базирана на метавселена, през втората половина на 2024 г.

Пионери на концепцията

Докато предприятията приемат концепцията за метавселена в световен мащаб, Chong Kun Dang става първата южнокорейска компания, която внедрява фабрика на базата на метавселена, според нейния говорител.

„Станахме първата местна компания, която изгради фабрика за метавселена чрез проект за правителствена подкрепа“, заяви говорителят на компанията Пак Чи-йон пред Aju Business Daily.

Миналата година Министерството на науката и информацията и комуникациите в тази страна заяви, че има планове за създаване на фонд на стойност 180 млн. долара за проекти в областта на метавселената, а президентът Юн Сук Йол заяви, че разработването на технологията е национален приоритет.

Сега проектът за метавселена на Чонг Кун Данг ще представлява симулация на действителната фабрика – проект, който също е в съответствие със стремежа на тази страна към цифровизация.

„Тъй като бяхме избрани в проект за създаване на метаверсална фабрика за първи път в националната фармацевтична област, ще дадем успешен пример за цифрова трансформация“, каза друг служител от компанията.

Южнокорейското министерство на безопасността на храните и лекарствата е дало разрешение на фармацевтичната компания да пусне на пазара CKD-396 – лекарство за лечение на диабет тип 2, който е едно от най-разпространените заболявания по света. Това се случва, след като компанията представи коктейл от лекарства за различни заболявания.

Също така прочетете: „В момента в България се произвеждат три вида лекарства за лечение на болести: Зукърбърг: „Нашата метавселена обединява хората, а тази на Apple ги разделя

Фабрики в метавселената

Макар че внедряването на фабриките от метавселената може би все още е в ранен етап, като цяло то се изтъква като добра идея, която може да помогне на предприятията да оптимизират дейността си.

Производителите, особено в първия свят, проучват начини за използване на нововъзникващите виртуални технологии, за да повишат производителността по икономически ефективен начин.

По-рано тази година компании като BMW започнаха да използват индустриален софтуер за метавселена, известен като Nvidia Omniverse, произведен от производителя на чипове Nvidia.

Според доклад на Manufacturing Dive софтуерът „съчетава графиката на Nvidia, ускорените изчисления, симулациите и технологиите за изкуствен интелект в една платформа, което позволява на BMW да моделира логистиката и роботите в заводите, преди те да влязат в производство“.

Същата технология се използва и за обучение на персонала, като хирурзите и пожарникарите я използват съответно за медицински процедури и навигация в смъртоносни пожарни ситуации.

Съобщава се също, че Nokia използва технологията в сътрудничество с други фирми.

Related posts

Японският фонд за стартъпи на стойност 663 млн. долара финансира Web3, AI и Metaverse

admin

Bulgari представя свой свят в метавселената

admin

Растежът на метавселената може да помогне за намаляване на въглеродните емисии с 23%, твърди проучване

admin