Мета

Южна Кореа инвестира 51 милиона долара в проекти за метавселената

Министерството на науката на Южна Корея обяви инвестиция от 21 милиона долара в местни услуги за метавселената. Новината следва създаването на фонд за метавселена на стойност 30 млн. долара, чиято цел е да помогне на стартиращи предприятия да разширят бизнеса си, съобщава Forkast.

Инвестицията от 21 млн. долара ще подпомогне 13 нови предприятия в области като здравеопазване, образование и туризъм, които ще използват метавселената за подобряване на обществените услуги, както се посочва в прессъобщението на министерството.

Освен това фондът на стойност 30 млн. щатски долара ще насърчи по-малките предприятия в сектора на метавселената да търсят активно сливания и придобивания, за да разширят дейността си на световния пазар.

Ръководителят на антитръстовия отдел на ЕС засилва реториката по отношение на регулирането на метавселената и изкуствения интелект

След като през февруари 2022 г. южнокорейското правителство инвестира приблизително 185 млн. долара за култивиране на националната метавселена екосистема, се появиха различни инициативи, включително разкриването на метаwselena реплика на Сеул от публичния и частния сектор на столицата.

„В областта на индустриалната конвергенция се обсъждат платформата за метавселена за здравеопазване, която предоставя различни здравни услуги като управление на здравето и психологическо консултиране, и платформата за метавселена за образование, която предоставя висококачествени обществени образователни услуги за ученици със здравословни увреждания в начални, средни и висши училища“, се посочва в прессъобщението.

Южна Корея активно инвестира в метавселената

Южна Корея е направила значителни инвестиции в развитието на своята екосистема на метавселената, като през февруари 2022 г. за инициативата са отпуснати около 185 млн. долара.

Тези инвестиции ще бъдат насочени към изграждане на инфраструктура за развитието на метавселената. На първо място, с тези средства ще бъдат изградени лаборатории, академии и висши училища по метавселена в страната. От февруари насам са стартирали различни проекти за метавселена както в частния, така и в публичния сектор.

Въпреки сериозните инвестиции на Южна Корея в метавселената, водещият разработчик, Meta Platforms’ Reality Labs, според съобщенията е претърпял загуба от 13 млрд. долара през 2022 г. поради невъзможността на неговата виртуална платформа Horizon Worlds да задържи значителен брой потребители.

Въпреки че метавселената предизвиква голям шум, данните от Google Trends показват, че нетизените постепенно губят интерес към термина, като популярността му е намаляла със 76% в сравнение с годишния му пик през март 2022 г.

Related posts

Ocean Park пуска нова игра за метавселената

admin

Метавселенски токени нарастват на фона на заявката за търговска марка на FIFA

admin

Френска консултация за метавселената повежда борба с технологичните гиганти

admin