Крипто

X (Twitter) получи лиценз за биткойн и криптовалути, но някои потребители са предпазливи

X, бивш Twitter, придоби лиценза, необходим за предоставяне на услуги за търговия с биткойни, криптоплащания и търговия в САЩ.Някои хора обаче са притеснени от потенциалните последици, особено за платформа, която в миналото е била обект на измамници.

Според данни от Nationwide Multi-State Licensing System (NMLS) лицензът на X за предаване на валута е одобрен на 28 август от регулаторите от Роуд Айлънд, щат в региона на Нова Англия в североизточната част на САЩ.

Също така прочетете: „Измамни“ ботове превзеха социалните медии, над хиляда в Twitter

X започва да въвежда криптоплащания

Получаването на лиценз за предаване на валута е регулаторно изискване за всяка компания, която се занимава с биткойн или с услуги, свързани с криптовалути. Благодарение на лиценза X вече може да добави функция, която позволява на милионите ѝ потребители да държат, изпращат и получават криптовалути директно на сайта.

Елон Мъск, който купи Twitter за 44 млрд. долара през октомври миналата година, мечтае да превърне X в „приложение за всичко“, подобно на китайското приложение за социални медии WeChat. Притежаваното от Tencent приложение се използва за изпращане на съобщения, плащания, абонаменти, сметки за комунални услуги, доставки на храна и др.

Новият лиценз означава, че Мъск е с една стъпка по-близо до постигането на тази цел за X. Twitter постепенно включва криптовалути в платформата си, като например добави начин потребителите да си дават бакшиши с Биткойн и им позволи да използват непарични токени (NFT) като свои профилни снимки.

„В Китай на практика живеете с WeChat, защото е толкова полезен и полезен за ежедневието, и мисля, че ако успеем да постигнем това или дори да се доближим до него в Twitter, това ще бъде огромен успех“, каза Мъск преди това пред служителите.

Предстоящата функция на X първоначално ще поддържа само плащания във фиатни валути, съобщава CoinTelegraph, като се позовава на източници, запознати с въпроса. Собственикът Мъск обаче е възложил на разработчиците да изградят системата за плащания на Twitter по начин, който да поддържа интеграция на криптовалути в бъдеще, се казва в него.

До момента X е придобила лицензи за предаване на валута в седем американски щата, включително Мичиган, Мисури, Ню Хемпшир, Аризона, Джорджия и Мериленд, които бяха одобрени в началото на юли.

Потребителите се притесняват от измамници

Някои хора изразиха загриженост относно плановете на X да добави плащания в криптовалута, като се позоваха на историята на платформата, която е била използвана от измамници за измама на потребители. Измамниците често са използвали лицата на влиятелни хора като Елон Мъск, за да крадат от нищо неподозиращи хора в X.

„С милионите измамници на криптовалута тук, какво може да се обърка?“, каза един потребител в отговор на туит за получаването на лиценз от X.

„Криптовалутните ботове ще се разпространят до още по-високи нива, отколкото изглежда“, предупреди @SixSigmaCapital.

Други се притесняват, че интеграцията на криптовалутите може да доведе до повече регулаторни изисквания към хората, които предпочитат анонимността.

„Дали всички са наясно, че това ще доведе до KYC [know-your-customer] в X, просто казвам…“, каза @0xgordoco.

Няколко други души са развълнувани от перспективата, особено за DOGE, популярния memecoin, подкрепен от Елон Мъск. Те смятат, че DOGE ще бъде един от тези цифрови активи, които ще бъдат добавени към X за плащания.

Related posts

5-те най-добре представящи се крипто токени с изкуствен интелект през 2023 г.

admin

Централната банка на Сингапур разкрива правила за стабилността и надзора на Stablecoin

admin

Токените в метавселената се покачват, MANA поскъпна с повече от 100%

admin