Крипто

Worldcoin се интегрира с Shopify, Mercado Libre, Reddit и други

Worldcoin обяви интеграцията на своя World ID 2.0 с основни цифрови платформи като Shopify, Mercado Libre, Minecraft, Reddit и Telegram. Целта на тази интеграция е да предложи на потребителите на тези платформи по-гъвкав и сигурен метод за удостоверяване, като се наблегне на неприкосновеността на личния живот на потребителите и се намали рискът, свързан с ботове и измамни дейности.

World ID 2.0 на Worldcoin е опит за подобряване на проверката на цифровата идентичност, както подсказва неотдавнашната им публикация в блога. Системата е проектирана така, че да осигурява различни нива на удостоверяване, от „lite“ до „max“, в зависимост от нуждите за сигурност на приложението. Този подход позволява на потребителите да се ангажират с различни платформи, без да споделят прекомерна лична информация, балансирайки между удобството и сигурността.

Особено внимание заслужава интеграцията на World ID 2.0 с платформи като Shopify и Mercado Libre. Например магазините на Shopify вече могат да задават желаното ниво на удостоверяване на потребителя за достъп до конкретни функции, като например осребряване на купони. Тази възможност повишава сигурността на транзакциите и предлага на клиентите по-персонализирано и сигурно пазаруване.

Технология Orb: Ядрото на World ID

В основата на системата Worldcoin е технологията за сканиране на ретината – функция, която гарантира уникалността на всеки притежател на World ID. Тази технология има за цел да разграничи истинските потребители от ботовете, като по този начин се справя със значително предизвикателство в цифровия свят. Въпреки опасенията относно използването на биометрични данни, Worldcoin уверява, че тези сканирания са единствено за първоначална проверка и не се съхраняват, като по този начин се защитава поверителността на потребителите.

World ID 2.0 е разработена с акцент върху поверителността и сигурността на потребителите. Тя позволява на потребителите да доказват своята човешка същност пред приложения и услуги, без да разкриват пълната си самоличност. Този подход предлага ориентирана към неприкосновеността на личния живот алтернатива на традиционните системи за удостоверяване, които често изискват от потребителите да споделят обширна лична информация.

Продължаващото разширяване на Worldcoin

Интегрирането на World ID 2.0 с различни платформи е компонент от усилията на Worldcoin за проучване на нови методи в областта на проверката на цифровата идентичност. С близо пет милиона души, регистрирани за World ID, системата набира популярност в различни държави. Подходът на Worldcoin има за цел да адаптира методите за проверка на цифровата самоличност, за да отговори на изискванията на все по-дигитализирания свят.

В допълнение към интеграциите Worldcoin стартира нова програма за безвъзмездни средства и очерта планове за децентрализация на мрежата. Целта е Worldcoin да се превърне в толкова надежден и широко разпространен, колкото е интернет, като се фокусира върху разпределената надеждност, независимото производство на кълбо и новите форми на управление. С първоначален пул от 5 млн. долара програмата за безвъзмездни средства има за цел да подпомогне разработчиците да допринесат за тази стъпка.

Related posts

Дали стабилната монета е отговорът?

admin

Пазарът на криптовалути се свива, тъй като основателят на Binance ‘CZ’ се оттегля

admin

Биткойн придобива бичи импулс, докато Етериум се консолидира

admin