Мета

World ID: Протокол за метавселена, зависим от AI Iris, с 1 млн. регистрации

World ID стартира през април 2023 г. като устойчив на изкуствен интелект (ИИ) протокол за идентификация (ИИД), който позволява проверка на хората онлайн чрез ORB – устройство, което сканира ириса на всяко лице.

World ID е част от по-широка екосистема, до голяма степен известна на заинтересованите страни от криптоикономиката като WorldCoin.

World ID: Какво представлява WorldCoin?

Холдинговото дружество World ID WorldCoin е основано от Сам Алтман, който през 2020 г. се удвоява и като съосновател на OpenAI (фирма, която стои зад ChatGPT), подкрепяна от Microsoft.

WorldCoin иска да даде възможност за универсален достъп до световната икономика, независимо от географското местоположение. С това WorldCoin „предвижда ускоряване на прехода към икономическо бъдеще, което е отворено за всякакви хора и е от полза за всеки човек а на земята“. Нещо като почти всеки криптопроект. За да станете част от общността, ви трябват World ID, WorldCoin и приложението World App.

Както беше споменато по-рано, World ID е съобразена с нуждите на цифровата идентичност и помага да се докаже, че сте реален и уникален човек, като същевременно използва технологичните си функции за пълна защита на личните ви данни.

Разпределението на токена WorldCoin с тиксов символ, WDC, не следва същите закономерности като при над 20 000 криптовалути на пазара.

WorldCoin се разпространява свободно като токен за изполване (транзакционна цифрова валута) и токен за управление (който дава право на глас относно бъдещето на проекта на всички притежатели) само за това, че можете да се идентифицирате като уникална личност. Въпреки че се срива със 7% от началната си цена от 0,06432 USD на 5 април 2021 г. до 0,0594 USD на април 2023 г., WDC експлодира през първото тримесечие на 2023 г. с над 650% печалба за притежателите.

Related posts

Певицата от Pussy Riot основава феминистка църква в метавселената

admin

След един месец Meta’s Threads губи 82% от активните си потребители

admin

Kickers пускат Roblox метавселена кампания

admin