Крипто

Vertikal приветства големи притежатели на Crypto и NFT

Mat3 представи първите характеристики на Vertikal – 115-етажен небостъргач с петоъгълна форма, който се извисява на 555 метра над скалата Умпир в Сентръл парк, Ню Йорк. Vertikal ще бъде най-високата метаверса и сграда в света.

Vertikal е метавселена с ограничени доставки, с частни стаи и нива на общността за колекционери на крипто и NFT, дигитални артисти и организации за дигитално изкуство и култура. Към Вертикал се присъединяват маймуни, пънкари, зукита, птици и други притежатели на крипто и NFT със сини чипове.

„Колекциите на NFT могат да бъдат видени чрез малки крипто портфейли, онлайн пазари или сложни 3D светове с незадоволителни елементи на общността“, заяви съоснователят JP Dumas. „Липсата на ангажираност на колекционерите с покупките им подкрепя необходимостта от опитен метавселенски свят. Споделяйте, курирайте, променяйте и се наслаждавайте на NFT и дигитално изкуство. Ние пренасяме кураторската наслада на IRL в метавселената“.

Vertikal е проектиран да популяризира и курира дигитално изкуство в частните и обществените пространства. Жителите и гостите ще се наслаждават на купола Vertikal, обсерваторията, парти градините, ледената пързалка и плажа с безкраен водопад. В тях ще се провеждат обществени поръчки за изкуство, резиденции за художници, коктейли и галавечери. Ще бъде обявен предварителен състав от фигури от реалния свят и метасвета.

Vertikal дава приоритет на общността. Всяко ниво на проекта е DAO. Жителите на всяко ниво могат да гласуват за изкуството на площада и програмирането на събитията

„В настоящата метавселена често се състезавате през празни парцели, попадате в зле проектирани сгради и влизате в безцелни пространства. Съоснователят Луи Пашуд го нарече досадно и несправедливо спрямо дигиталното изкуство. „Дизайнът на Vertikal, ориентиран към общността, черпи вдъхновение от майстори на изкуството, легендарни архитекти, прочути градостроители и иновативни арт центрове по целия свят.“

Изборът на Ню Йорк отдава почит както на неговите сцени за реално изкуство, така и на крипто и NFT културата, която е много развита в града. Сентръл парк е избран заради близостта си до Музейната миля, където се намират музеите Гугенхайм, Метрополитън, МоМА и др.

Sky Mansions, Tycoon Pads, Penthouses, Lofts и Hives се предлагат по време на първия кръг на започващите предварителни продажби. Те се различават по размер, разпределение, удобства, надморска височина и гледка към силуета на Манхатън.

Related posts

Кения отменя лиценза на Worldcoin с риск за данните на 301 000 потребители

admin

Крипто борсата Kraken урежда дело с Министерството на финансите на САЩ за олужване на клиенти в Иран

admin

Антикриптографски политики на Hetzner: Събуждане за бъдещето на Етериум

admin