Мета

Възможности за работа в Метавселената с над 500 свободни позиции в момента

Секторът на метавселената продължава да се развива добре и се нуждае от талантливи хора, които да стимулират растежа му, като заплащането на длъжностите е над 200 000 долара годишно.

MetaNews разглежда някои от най-вълнуващите позиции в сектора в неговите най-добри и най-ярки фирми.

Метавселената се нуждае от вас

Метавселената се разраства бързо и търси таланти, специфични за индустрията, като програмисти, инженери и художествени дизайнери. Сред значимите играчи, които наемат големи компании, са Roblox, The Sandbox и Epic Games.

Индустрията се нуждае и от хора с преносими умения, включително специалисти по набиране на персонал, човешки ресурси, администратори, юристи и счетоводители.

Изследване на Metaversed показва, че месечните активни потребители (MUA) вече са 549 милиона, което е с 29 милиона повече в сравнение с второто тримесечие. Тъй като метавселената е в толкова добро здраве, тя вероятно ще осигури надеждна заетост в обозримо бъдеще.

Добре платени възможности за работa

Epic Games

Epic Games, студиото за игри, известно с Fortnite, продължава да наема добри служители. В момента фирмата разполага с 233 свободни позиции.

Отделът за изкуство и анимация е един от най-големите отдели в корпорацията, като работните места се намират на места по целия свят, включително в Бразилия, Канада, Южна Корея Великобритания и САЩ.

Една от свободните позиции в момента е тази за художник на кинематографични ефекти. За тази длъжност се набират кандидати на няколко места и от тях се изисква да „проектират различни FX в реално време в Unreal Engine за използване в кинематографични кадри“. Възнаграждението за тази длъжност е до 100 000 USD.

Roblox

Roblox, една от най-популярните компании в света, предлага 143 свободни работни места.

Една от най-предпочитаните позиции във фирмата е тази за главен продуктов дизайнер, Apps.

В обявите за работа се посочва: „Като главен продуктов дизайнер, Apps, ще помагате за ръководенето на дизайна и стратегията за нашите бъдещи универсални приложения и приложения за платформи. Ще наблюдавате цялостния дизайн на нашия основен продукт Player app, като ще работите съвместно с продуктови мениджъри, изследователи, специалисти по данни и инженери, за да дефинирате поглъщащи преживявания на ниво платформа за мобилни устройства, настолни компютри,10ft, носими устройства и отвъд тях“

Тази високопоставена роля, базирана в Калифорния, е с възнаграждение в диапазона 245 790-292 740 щатски долара.

Повече фирми наемат служители

VR Чат

VR Chat е нещо повече от място за разговори – VR платформата може да бъде домакин на цели виртуални светове. Тя е описвана като подобна на Second Life. В момента VR Chat предлага позиции в отделите си за изкуство, общност и дизайн, наред с други.

Понастоящем има 18 свободни работни места за попълване.

 

Related posts

Готов ли е светът за музикални концерти в метавселената

admin

Големите марки преосмислят ролята на главен шеф на Метавселената

admin

Как казината Metaverse променят облика на онлайн хазарта

admin