NFT

Възможно ли е Сатоши да е подкрепил първата продажба на Bitcoin NFT?

Софтуерният разработчик Уди Вертхаймер направи сензационни твърдения в Twitter тази седмица, като предположи, че основателят на Биткойн Сатоши Накамото е подкрепил първата транзакция с NFT в блокчейна на Биткойн – продажбата на снимка на стойност 500 BTC.

Коментарите му идват в момент, в който Ordinals на Кейси Родармор, вид NFT, изработена в Биткойн, предизвика значително претоварване на мрежата поради голямото търсене на място за съхранение. Това доведе до съответно 3000% увеличение на таксите за трансакции с биткойни от януари насам.

„Открихме, че първата покупка в историята с биткойн е била закупуването на JPEG за 500 BTC през февруари 2010 г.“, твърди Вертхаймер в туитър. „Тя предхожда известната пица за 10 000 BTC. Самият Сатоши помогна за улесняването на продажбата на JPEG“.

JPEG на стойност 500 BTC

Според скрийншота, публикуван от Вертхаймер, потребител на име Sabunir се е опитал да продаде снимка за 500 BTC, на стойност около 1 USD по това време, във форума за биткойни Bitcointalk.

Скрийншотът от 24 януари 2010 г. изглежда предполага, че Накамото е помогнал за улесняването на сделката, оценена на повече от 13,5 млн. долара по текущи пазарни цени.

Това би означавало също така, че предполагаемата продажба на NFT е първото реално използване на биткойн като средство за размяна. Досега за първия човек, осъществил транзакция в реалния свят, се смята Ласло Ханич, който на 22 май 2010 г. купува две пици в САЩ за 10 000 BTC.

Туитът на Вертхаймер предизвика спекулации дали псевдонимният основател на биткойн действително е участвал в продажбата на NFT в блокчейна на биткойн. Твърдението, че Накамото може да е подкрепил първата продажба на NFT, е важно по няколко причини.

 

Related posts

Комисията по ценните книжа и фондовите борси заявява, че NFT, продавани от Impact Theory, са „ценни книжа“ в знаково дело

admin

Otherdeed NFTs се покачва значително преди ‘Second Trip Launch’

admin

Подадените заявки за търговски марки на NFT са се увеличили с повече от 20 000% през миналата година

admin