Мета

В Централен Лондон отваря врати Metaverse Coworking Hub

В лондонския квартал Уест Енд беше открит специализиран хъб за стартъпи, ориентирани към метавселената. Офисът на Huckletree с площ 22 000 кв. м, разположен на Оксфорд стрийт 213 и разположен на два етажа, е петият хъб на компанията в столицата на Обединеното кралство и първият, който се стреми да „събере на едно място Web3, творци и инвеститори“.

При обявяването на пространството през септември Хъкълтри заяви, че в хъба „строителите на Web3 ще работят заедно с пионери на Metaverse, авангардни дизайнери, аниматори, дигитални разрушители и страстна инвеститорска общност“.

Пространство за създаване

Освен че предоставя пространство за работа на предприемачи и строители от уеб3, Huckletree е създал експертен консултативен съвет, който да помогне за утвърждаването на мястото като работно място за професионалисти от бранша.

Сред членовете на борда са основателят на фокусираната върху метавселената компания FOV Ventures Дейвид Ханес, Джак Смит, който управлява уеб3 стратегиите на Chanel Chanel за BrandTech Consulting, и Даниела Лофтус, ръководител на фирмата за дигитална мода This Outfit Does Not Exist.

„Уеб3 и метавселената имат потенциала да трансформират всяка индустрия, каквато я познаваме, а общността, която работи зад кулисите, независимо дали е от страна на инвестициите или бизнеса, се нуждае от пространство, което да нарече свой дом и което може да бъде и платформа за финансиране, поток от сделки, идеи, таланти и сплотеност“, заяви миналата година главният изпълнителен директор на Huckletree Габриела Хершам пред CityAM.

Апетит за физически коуъркинг

Критиците може да се чудят защо е необходимо специално физическо работно пространство за метавселената. Не е ли цялата привлекателност на метавселената в това, че можете да си сложите VR слушалки и да обменяте идеи в цветна виртуална среда, като същевременно поддържате същите нива на продуктивност? На теория – да. Но въпреки че много стартиращи предприятия предпочитат политика на дистанционна работа, други все още предпочитат хибриден или офисен модел.

В неотдавнашна публикация в блога си Габриела Хершам се противопоставя на схващането, че приемането на метавселената означава да се включиш към VR и да се откажеш от личното общуване с колегите. „Видяхме апетита за събиране на физически места на общността на Web3, вземете за пример събитието на NFT в Ню Йорк през 2022 г., за което се твърдеше, че е Супербоул на NFT“, написа тя.

Related posts

EON Reality и Axelrod за образование в метавселената

admin

Армията на САЩ пренасят военното обучение в метавселената с проекта „Триполи“

admin

Дали Fortnite е истинска метавселена?

admin