Мета

Университетът в Хонконг проектира кампус с помощта на технологията Metaverse

Студентите от Хонконгския университет за наука и технологии (HKUST) доказват, че метавселената е все още жива и динамична, тъй като училището въвежда кампус с метавселена, който се очаква да подобри учебната програма и свързаността между кампусите.

Учениците вече са започнали да използват метавселената, за да проектират как би могъл да изглежда бъдещият им кампус през 2050 г.

Кампус през 2050 г.

Начело на проекта е курсът на университета Engineering Team Design Experience, който използва платформата Spatial, позволяваща на студентите да създават споделени виртуални пространства.

Студентите, които посещават курса, си представят бъдещето. През пролетта един студент прогнозира, че до 2050 г. HKUST ще има подводен кампус.

Тези разработки, макар и да изглеждат далечни, позволяват на учениците да си представят и да вдъхнат живот на своите проекти.

Твърди се също, че класът е предоставил на учениците по-добри умения за сътрудничество. Д-р Бен Чан Юй-бун, който отговаря за провеждането на курса, подчертава, че целта на курса е да се създаде пространство, в което учениците могат да си сътрудничат и да си представят без ограничения.

„Метавселената позволява на учениците да бъдат по-ангажирани и да се интересуват от уроците“, каза той.

Този курс се провежда само една година след като HKUST обяви плановете си за изграждане на виртуален кампус MetaHKUST и проведе първия си урок със средствата на виртуалната реалност.

Кампусът в метавселената за свързване на всички ученици

Като част от по-големия план за кампус с метавселена, университетът обяви плановете си да въведе клас по виртуална реалност на 1 септември 2022 г., който да съвпадне с откриването на кампуса в Гуанджоу.

Очаква се също така планът да свърже двата кампуса на университета с всички негови студенти от цял свят.

Според статия на YP този ход е първата стъпка към създаването на кампуса на метавселената, известен като MetaHKUST.

Обучението в метавселената идва също така, тъй като поддръжниците на концепцията смятат, че това подобрява ангажираността на учениците. Смята се, че това е благоприятно в сравнение с неинтерпресивните платформи като Zoom.

Метавселената е „тук и ще остане“

Global News Education съобщава, че университетите по света насочват ресурси към кампуси дигитални близнаци, предлагащи занятия с помощта на виртуална реалност.

Уанг Ян, вицепрезидент по институционално развитие на HKUST, заяви, че въпреки скептицизма около метавселената, концепцията е „тук, за да остане“ и затова училищата не могат да пропуснат възможността да се възползват от нея.

Related posts

Инвестиране в метавселената: Токени или акции?

admin

Taco Bell сватба в метавселената

admin

Solana, Polygon събират 30 милиона долара за метавселената Cosmic Wire

admin