Мета Технологии

UFC проучва възможностите на метавселената за виртуални битки

Дана Уайт, президентът на Ultimate Fighting Championship (UFC), има страхотни идеи за бъдещето на UFC в метавселената, включително организиране на битки във виртуална реалност (VR).

От календарната 2022 г. Уайт и UFC ще организират първите си платени събития. Събитията ще започнат с UFC 270, което ще включва исторически мач в тежка категория между Франсис Нгану и Цирил Гане.

От друга страна, Уайт винаги е имал визия за бъдещето на ММА, особено за собствената си марка. Уайт повдигна вежди в неотдавнашно интервю за подкаста „Пълно изпращане“, когато обсъди стремежа си да слее ММА битките с виртуалната реалност.

„Искаме да се бием в метавселената“, обясни Уайт. „Това е проект, по който работим от доста време. Това ще бъде битка в реалния живот, която се провежда в метавселената.“

Когато бе помолен да уточни как ще изглежда тя, Уайт разказа сценария.

„Ще бъде вкъщи с децата, така че слагате шибаните си очила, ставате и отивате на разходка. Все още работим по него, но скоро трябва да е готово. Ще се бием в метавселената . Това ще бъде кралска битка.“

Според Уайт феновете ще могат да купуват билети и да присъстват виртуално на тези събития.

Метавселената е интернет базирана мрежа от виртуални светове, специално свързана с хедсета за виртуална реалност Oculus Quest. През последните месеци популярността на устройства като Oculus нарасна.

Уайт и UFC се опитват да се адаптират към времето, тъй като виртуалната реалност става все по-голяма част от съвременното развитие на технологиите. Не е ясно кога ще се случи всичко това, но изглежда, че то е планирано от известно време и може да се случи тази година.

Related posts

Kickers пускат Roblox метавселена кампания

admin

Calo Метавселената представя новата си апликация

admin

Партньори на Kalos Labs работят по разработване на NFT платформи

admin