Мета Технологии

UFC проучва възможностите на метавселената за виртуални битки

Дана Уайт, президентът на Ultimate Fighting Championship (UFC), има страхотни идеи за бъдещето на UFC в метавселената, включително организиране на битки във виртуална реалност (VR).

От календарната 2022 г. Уайт и UFC ще организират първите си платени събития. Събитията ще започнат с UFC 270, което ще включва исторически мач в тежка категория между Франсис Нгану и Цирил Гане.

От друга страна, Уайт винаги е имал визия за бъдещето на ММА, особено за собствената си марка. Уайт повдигна вежди в неотдавнашно интервю за подкаста „Пълно изпращане“, когато обсъди стремежа си да слее ММА битките с виртуалната реалност.

„Искаме да се бием в метавселената“, обясни Уайт. „Това е проект, по който работим от доста време. Това ще бъде битка в реалния живот, която се провежда в метавселената.“

Когато бе помолен да уточни как ще изглежда тя, Уайт разказа сценария.

„Ще бъде вкъщи с децата, така че слагате шибаните си очила, ставате и отивате на разходка. Все още работим по него, но скоро трябва да е готово. Ще се бием в метавселената . Това ще бъде кралска битка.“

Според Уайт феновете ще могат да купуват билети и да присъстват виртуално на тези събития.

Метавселената е интернет базирана мрежа от виртуални светове, специално свързана с хедсета за виртуална реалност Oculus Quest. През последните месеци популярността на устройства като Oculus нарасна.

Уайт и UFC се опитват да се адаптират към времето, тъй като виртуалната реалност става все по-голяма част от съвременното развитие на технологиите. Не е ясно кога ще се случи всичко това, но изглежда, че то е планирано от известно време и може да се случи тази година.

Related posts

Френска консултация за метавселената повежда борба с технологичните гиганти

admin

Финансовият пазар в метавселената е готов за сериозен разтеж

admin

Готов ли е светът за музикални концерти в метавселената

admin