Крипто

Токените в метавселената се покачват, MANA поскъпна с повече от 100%

През първите две седмици на януари токените в метавселената e поскъпнаха значително, като цената на много криптовалути се повиши с повече от 50%.

Много анализатори обясняват това с положителните пазарни нагласи към криптовалутите, подновеното търсене на NFT и стремежа на много лица и компании да станат част от този разрастващ се сектор.

Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Flow (FLOW) и Immutable X (IMX) са сред токените от метавселената, които донесоха над 50% печалба на инвеститорите.

Decentraland (MANA) възстанови част от загубите си през 2022 г.

Decentraland е сред най-разпознаваемите платформи на метавселената в пространството на децентрализираните финанси (DeFi), тъй като позволява на потребителите да изживяват споделени цифрови преживявания.

През 2022 г. MANA се срина с повече от 90% поради негативните пазарни настроения, които изтриха трилиони долари от криптоикономиката. Въпреки това токенът възстанови част от загубите, като нарасна със 145% от началната цена от 0,297 долара на 1 януари, за да достигне годишен връх от 0,7278 долара на 16 януари.

Голяма част от печалбите дойдоха от въвеждането на нови функции в туитър от Decentraland на 12 януари. Функциите се състоят от подчертаване на аватари, нови потребителски профили, връзки в профила, нов поток за искане на приятели и диференцирани имената.

Това доведе до увеличаване на обема на търговията, който достигна дневен максимум от 879 млн. долара на 15 януари, което помогна за повишаване на пазарната капитализация на MANA от 560 млн. долара до около 1,3 млрд. долара.

Related posts

KuCoin, глобална платформа за обмяна на крипто открива нов офис в метавселената

admin

Crypto Blocks влизат в метавселената

admin

MundoCrypto планира рекордно събитие на Web3

admin