Крипто

Токените с изкуствен интелект показват силна динамика, изпреварвайки Bitcoin и Ethereum

Binance Research съобщава, че токените с изкуствен интелект като Fetch, Ocean и Oraichain са спечелили 185% за 3 месеца, заемайки 2-ро място (с изключение на memecoins) и изпреварвайки повечето други сектори на криптопазара.

Възходът на технологиите с изкуствен интелект (ИИ) през 2023 г. може да се дължи на широкото използване на чатботове с ИИ като ChatGPT на OpenAI, Bard на Google, Bing Chat на Microsoft и др. По-специално ChatGPT на OpenAI достигна 100 милиона потребители само за два месеца, като надмина социалните медийни платформи като TikTok и YouTube.

ИИ и блокчейн индустрията

Сливането на изкуствения интелект и блокчейн индустрията се превърна в жизненоважен разказ в бранша. Увеличените търсения на ИИ в Google в световен мащаб изобразяват интереса на обществеността към ИИ и нарастващата обществена ангажираност по теми, свързани с ИИ. Този рязък ръст на интереса може да се дължи на популярността на чатботовете с ИИ, пускането на нови инструменти за ИИ, както и на засиленото медийно отразяване и желанието да се научи нещо за ИИ.

Тенденциите в търсенето показват ясно разминаване между нарастващия интерес към ИИ и относително стабилния интерес към биткойн и криптовалути. По този начин ИИ привлича вниманието на обществеността с нарастващи темпове, като засега няма видими признаци за отслабване на интереса.

Комбинацията от ИИ и блокчейн технологията също предизвика огромно вълнение относно потенциала на тези технологии в цифровия пейзаж. Нарастващата популярност на токените за ИИ, отразена в тенденциите на онлайн търсенето, показва продължаващо ускоряване на разказа за ИИ.

Забележително е, че се намираме в момент на приемане, дори когато няколко криптопроекта, задвижвани от ИИ, са в начален стадий. Въпреки това нарастването на осезаемите случаи на употреба е окуражаваща тенденция, която е положителна за дългосрочния растеж.

Независимо от това, според експертите, инвеститорите трябва да балансират между това да се възползват от шумотевицата около ИИ и същевременно да имат ясно разбиране за рисковете, свързани с инвестирането в технологиите на ИИ.

ИИ токените отбелязват огромни печалби

Според Binance Research крипто токените, свързани с изкуствения интелект, са отбелязали ръст през трите месеца, предхождащи 2 януари 2024 г. Токените с изкуствен интелект бяха втората най-силно представяща се категория след Ethereum layer 2, с изключение на memecoins.

Според информационното табло на Dune Analytics от изследването Cryptokoryo токените с изкуствен интелект бяха третата най-добре представяща се категория, когато включваха мемекоините.

Шестте монети като AI токени са SingularityNET (AGIX), Cortex (CTXC), Fetch (FET), Ocean Protocol (OCEAN), Oraichain (ORAI) и Render (RNDR). Цената на тези токени се е увеличила с над 185% през тримесечния период.

При токените DeFI 2.0 обаче също се наблюдаваше увеличение на цената с 87%, при токените GameFi – със 109%, а при токените Real World Asset (RWA) – със 145%. Токените Layer-2 отбелязаха най-добра възвръщаемост с 221% увеличение.

Токените с изкуствен интелект се представиха по-добре от биткойн и етериум

През годината токените за изкуствен интелект също се представиха по-добре от основните криптовалути като биткойн (BTC) и етер (ETH), като BTC завърши годината с ръст от 154%, докато ETH поскъпна с 44%. FET беше най-добре представящият се в групата на AI монетите, като цената му се увеличи с 659% за годината.

Related posts

Sber bank интегрира ethereum и metamask

admin

Изпълнителният директор на Coinbase открива и връща 322 хил. долара в неактивни криптовалути

admin

Какво значение има метавселената за криптовалутите

admin