Крипто

Таксите за транзакции с биткойн се покачват с 960%

Средната цена за изпращане на трансакция през блокчейна на биткойн (BTC) се е повишила с 960% до 31,14 долара от началото на този месец, според данни на BitInfoCharts, което се дължи на биткойн NFT, извършени с протокола Ordinals.

Създадени от софтуерния разработчик Кейси Родармор, Ordinals са собствена версия на биткойн токени, които не могат да се използват (NFT). Така наречените „надписи“ се създават чрез добавяне на неща като текст, аудио или изображения в мрежата на Биткойн и могат да се съхраняват там.

Надписите предизвикаха огромен шум в биткойн средите, като по данни на Dune Analytics в мрежата на Биткойн вече са вградени над 5 милиона Ordinals. Създателят на Bored Apes Yuga Labs е спечелил 16,5 млн. долара от продажбата на 288 надписа от колекцията си TwelveFold.

Нарастващи разходи за транзакции

Ordinals дори дадоха началото на нов стандарт за изработване на този вид NFT в Биткойн, наречен BRC-20. Но NFT предизвикаха значително претоварване на мрежата на Биткойн поради голямото търсене на място за съхранение, което доведе до съответното увеличение на таксите за трансакции в Биткойн.

По данни на BitInfoCharts средните такси за транзакции с биткойни са нараснали до 31,14 USD във вторник, което е с 955% повече от 2,95 USD на 1 май. Таксите за биткойн са се покачили с повече от 3000%, откакто Родармор обяви старта на своя протокол Ordinals в основната мрежа на биткойн на 21 януари.

Таксите се плащат всеки път, когато транзакция с биткойн се обработва и потвърждава от миньор, който прибира таксите в допълнение към възнаграждението за блок като приход. Поддръжниците твърдят, че по-високите такси помагат за поддържането на сигурността на мрежата на биткойн.

Фундаменталистите на биткойн обаче не са впечатлени, като посочват високите разходи като пречка за масовото им приемане. Всъщност, според съобщенията, вдъхновеното от oridinals претоварване принуди борсата за криптоактиви Binance да спре тегленията за близо два часа на 6 май.

Related posts

2 криптовалути, които ще избухнат през 2022 г.

admin

Кения отменя лиценза на Worldcoin – данните на потребителите са изложени на риск

admin

ИИ токенът SingularityNET (AGIX) избухнна

admin