Мета

Taco Bell сватба в метавселената

Миналата година веригата за бързо хранене Taco Bell заяви, че е намерила двойка, която ще се ожени в едноименната метавселена. Месеците минаха без повече актуализации от страна на търговската верига, но сега изглежда, че необичайната сватба действително се е състояла.

Щастливата двойка от Калифорния е имала церемония през февруари тази година, а подробностите за събитието вече са публично достояние.

Сватбените камбани на Taco Bell

През август 2022 г. Taco Bell проведе конкурс, за да намери двойка, която според нея ще се ожени в нейната метавселена. Обстановката щеше да е виртуална, но беше обещано, че сватбата ще е истинска.

Щастливата двойка са Шийл и Амрута от Калифорния. За да поддържа темата за високотехнологичния характер на събитието в метавселената, Шийл каза, че е написал клетвите си с помощта на ChatGPT.

„Обещавам да ти помагам да си търсиш AirPods всяка сутрин… Обещавам да бъда твоето човешко гравитационно одеяло, когато поискаш това. Обещавам да се смея на шегите ти… Обещавам никога да не позволявам на любовта ни да закърнее и винаги да поддържам всичко пикантно и вълнуващо. Ще те ценя и обожавам за цяла вечност и ще прекарвам всичките си дни с теб до себе си.“

Оказа се, че метавселената на Taco Bell всъщност се намира в рамките на Decentraland – отворена 3D виртуална среда, в която самата земя е собственост на потребителите. За разлика от общоприетото обществено схващане за метавселена, до която се достига чрез слушалки, Decentraland е базирана на браузър, което прави средата лесна за влизане от всеки.

Сред гостите бяха близки и приятели на двойката, но очевидно случайни потребители на Decentraland също можеха да се вмъкнат в нея.

Стриймър от Twitch с псевдоним Legiqn записа присъствието си на тържеството, за да запази вечерта за потомците. Както посочи Legiqn, двойката има дълга история с веригата за бързо хранене.

„Първата им среща беше в Taco Bell“, каза инфлуенсърът. „Не мисля, че може да бъде по-романтично от това.“

Related posts

Китайската провинция Шандун с амбициозен мета растеж от 20,5 млрд. долара

admin

Forrester организира метавселена конференция

admin

Invisible Universe влиза в метавселената

admin