Мета

Споровете за наем в Дубай вече се решават в метавселената със съдебна система с изкуствен интелект

В челните редици на технологичната революция в областта на правното разрешаване на спорове Дубай е пионер по пътя, който може да промени начина, по който се разрешават споровете за наем в световен мащаб.

Центърът за разрешаване на спорове за наем (RDC) към Министерството на земята на Дубай пусна в действие своята платформа „Metaverse Litigation“. По информация на Arabian Business това е виртуално пространство, в което се решават спорове за наем, като се използва поглъщащата среда на метавселената, за да се предложи интерактивно и ефективно съдебно изживяване.

Революция в съдебните процеси

Участвайки в рамките на павилиона „Цифров Дубай“ на GITEX Global 2023, витрината на РРС е доказателство за ангажимента на Дубай да съчетава технологиите с традициите. Отвъд метавселената, въвеждането на „Съдебна сонда“ прави още една стъпка напред в интегрирането на ИИ. Тази онлайн съдебна система използва изкуствения интелект, за да предлага бързи съдебни услуги, предоставяйки съдебни решения в рамките на минути. Участник в съдебен спор може например да заведе дело за изселване поради неплащане на наем и да получи незабавно решение без човешка намеса на съдия.

Участниците в GITEX се запознаха и с широкия набор от цифрови услуги на RDC. Обновеният уебсайт предлага множество услуги, като се фокусира върху спорове за наем и споделена собственост. Към този микс е добавена и платформата Kashif.

Този цифров инструмент уж ускорява изпълнението на съдебните решения, като разкрива имоти и активи, притежавани от ответника, осигурявайки ефективна и безпроблемна координация между различните държавни органи. Услугата „Интелигентен съдия“ и услугата „Лист за състоянието на наемите“ допълнително снабдяват лицата с ценни правни прозрения и информация, подчертавайки ангажимента на RDC да държи заинтересованите страни информирани.

Спазване на най-добрите световни практики

Съдия Абдулкадер Муса, председател на РРС, подчерта, че тези цифрови настъпления са в съответствие с най-добрите световни практики, което е сигнал за намерението на РРС да предефинира критериите в съдебните процеси.

Нововъведенията са нещо повече от технологични скокове; те са промени към по-прозрачна и удобна за ползване система, която дава приоритет на опита на заинтересованите страни. Това е трансформиращо пътуване от процеси, обвързани с хартия, към подход, ориентиран към цифровите технологии.

Визията на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум за превръщането на Дубай в най-добрия град за живеене в света силно резонира с тези начинания. Цифровата съдебна система за отдаване под наем олицетворява тази визия, като осигурява навременно правосъдие, премахва географските бариери и гарантира прозрачност. Забележителен акцент е, че докато изкуственият интелект управлява тези съдебни решения, човешки съдия проверява крайните резултати, постигайки баланс между технологичната ефективност и човешката проницателност.

ИИ и устойчиво развитие

Акцентът, който Дубай поставя върху устойчивото развитие, е видим в неговите стъпки в цифровото съдебно пространство. Според експертите свеждането до минимум на човешката намеса не само гарантира ефикасни решения, но и значително намалява потреблението на ресурси, особено на хартия, което е отзвук от амбицията на града да се превърне в устойчив градски анклав.

Related posts

Готов ли е светът за музикални концерти в метавселената

admin

Meta засилва усилията си за привличане на потребители обратно към Threads

admin

Dating.com преследва визия за виртуални запознанства в метавселената

admin