Крипто

Специален агент на IRS: Крипто е бъдещето, но има „купчини измами“

Ръководителят на IRS вижда множество измами с NFT и криптовалути, тъй като търсенето ще продължawa да нараства през новата 2022 г.

Висш специален агент от Службата за вътрешни приходи заяви на конференция, че NFT и криптовалутите са „бъдещето“, но подчерта, че измамите и манипулациите все още са широко разпространени в това пространство.

Райън Корнър от полевия офис за криминални разследвания на IRS в Лос Анджелис направи коментарите виртуално събитие, проведено във вторник от Юридическия факултет на USC Gould, Корнър. Блумбърг съобщава, че Корнър е казал:

„Просто виждаме купчини от измами в тази област“.

Той заяви на събитието, че отдел CI на IRS признава значителния растеж на криптосектора, но отбеляза, че използването на цифрови активи не се ограничава до плащания и търговия. Той очерта различни незаконни поведения като измами, включително изпиране на пари, манипулиране на пазара и укриване на данъци.

Корнър изтъкна манипулирането на пазара, като посочи, че високопоставени инвеститори имат способността да влияят на цените на активите с един туит.

Той говори за участието на известни личности в пространството, като може би има предвид примери като Ким Кардашиян и Флойд Мейуедър – който наскоро влезе в гореща води заради популяризирането на предполагаемо измамен токен, наречен EthereumMax. Корнър каза:

„Не е задължително да търсим знаменитости, но когато те направят явен коментар, който казва: „Хей, данъчна служба, вероятно трябва да дойдете да ме разгледате“, ние наистина го правим“

Това пространство е бъдещето

По време на събитието Корнър заяви, че причината, поради която отделът активно обучава и образова своите агенти относно крипто и НФТ регулацията, е, че „това пространство е бъдещето“ и само и единствено ще се развива в бъдеще.

Корнър също така заяви, че IRS си сътрудничи с други федерални агенции, включително с Министерството на правосъдието, за да „се увери, че всички са на една и съща страница и изпреварват престъпниците“

През фискалната 2021 г. разследващите от IRS са иззели криптовалути, свързани с финансови престъпления, на стойност 3,5 млрд. долара. Това съставлява 93% от всички активи, иззети от отдела в този период от време.

„CI на IRS завърши годината с 80 случая в инвентара си, по които все още активно работи, в които основното нарушение е свързано с криптовалута“, казва Корнър.

Related posts

2 криптовалути, които ще избухнат през 2022 г.

admin

5-те най-добре представящи се крипто токени с изкуствен интелект през 2023 г.

admin

Shiba Inu Crypto прави пробив в метавселената

admin