Мета

Spacenet придобива дял в платформата String Web3 Esports в метавселената

Последните доклади на Spacenet Enterprises India Limited подчертават инвестициите в динамичните сфери на електронните спортове и Web3.

Макар че тези начинания са на фона на нарастващия пазарен интерес и потенциал, от решаващо значение е към тях да се подходи с балансирана перспектива, като се вземат предвид както нарастващите възможности, така и присъщите предизвикателства.

Изпълнителният директор на Spacenet Enterprises India Limited, Пракаш Дасиги, показа увереност в стратегическите инвестиции, като заяви,

„Второто ни начинание в String Metaverse Limited потвърждава увереността ни, че и двете инвестиции ще донесат изключителна възвръщаемост.“

Според доклад от юни на Bankrate индустрията за еспортни спортове е свидетел на феноменален растеж, като през 2022 г. ще достигне аудитория от над 530 милиона души, според пазарното проучване на Newzoo. Тази експанзия предизвика значителен интерес от страна на инвеститорите, което прави потенциала на сектора за значителни печалби все по-очевиден.Забележително е, че около половината от тази аудитория се състои от „ентусиасти“, които се занимават със спортно съдържание повече от веднъж месечно. Азиатско-тихоокеанският регион, Северна Америка и Европа са водещите пазари, като само на Азиатско-тихоокеанския регион се пада над половината от световната аудитория. Освен това Латинска Америка се очертава като ключов район на растеж.

Инвестиционен пейзаж в електронните спортове

Големи корпоративни играчи като Microsoft проявяват голям интерес към електронните спортове. Сделката на Microsoft за 68,7 млрд. долара за придобиване на Activision Blizzard, известна с популярни игри като Call of Duty и Overwatch, подчертава перспективите на индустрията. Тази сделка обаче се сблъска с регулаторни предизвикателства, което подчертава сложността на мащабните инвестиции в сектора на игрите.

Платформи като Twitch (собственост на Amazon), Facebook Gaming (на Meta Platforms) и YouTube (дъщерно дружество на Alphabet) се превърнаха в ключови в екосистемата на еспорта. Twitch, например, постоянно привлича около 2,5 милиона зрители във всеки един момент. Въпреки това в региони като Китай, където еспортът е изключително популярен, местните платформи като iQiyi, Tencent Video и Youku доминират поради ограниченията за достъп до международните сайтове.

Есспортовете привлякоха инвестиции и от известни личности като Майкъл Джордан, Меджик Джонсън и Дрейк. Тези инвестиции, вариращи от aXiomatic Gaming до 100 Thieves, означават нарастващата популярност на еспорта.

Навлизането на Spacenet Enterprises в областта на еспорта и Web3

Инвестицията на Spacenet Enterprises в String Metaverse Limited се съгласува с глобалния растеж на еспорта, за да се възползва от този разширяващ се пазар. Важно е обаче да се отбележи, че пазарът на еспортни спортове е силно конкурентен и подлежи на бързи промени в предпочитанията на потребителите и технологичния напредък.

Макар че Spacenet отчита значително увеличение на нетната печалба, е необходим по-различен анализ. Сравненията с референтните показатели на индустрията и разбирането на дългосрочната жизнеспособност на нестабилните сектори на еспорта и Web3 са от решаващо значение за цялостната финансова оценка.

Related posts

„Китайският Google“ Baidu планира разширяване на изкуствения интелект и метавселената

admin

Decentraland се регистрира за седмицата на изкуството в метавселената

admin

Майли Сайръс с аватар в Gucci Beauty метавселената

admin