Мета

Solana, Polygon събират 30 милиона долара за метавселената Cosmic Wire

Фирмата Web3 Metaverse Cosmic Wire е набрала милиони долари в начален кръг на финансиране, ръководен от фондация Solana и Polygon. Cosmic Wire прихвана 30 млн. долара от средствата за начален капитал между двата криптопроекта и други инвеститори.

Във фирмата инвестираха също Грег Абът, FYF Ventures, DMK Family Trust и Зенер Ханда.

Мисията на Cosmic Wire е да разработи следващото поколение на интернет чрез „свързване на светове, даване на възможности на творци и трансформиране на индустрии чрез Web3 иновации и блокчейн решения“.

Превръщане на Web3 в реалност

Solana и Polygon са най-новите блокчейн проекти, които харчат големи суми в метавселената, тъй като криптовалутата налива пари в Web3.

В прессъобщение на Cosmic Wire се посочва бързият приток на свеж капитал като ускорител за индустрията, който „ще отключи повишена ефективност и мащабируемост“.

Джерад Финк, главен изпълнителен директор и основател на Cosmic Wire, говори за потенциала на своята компания и на индустрията като цяло след успешния кръг на набиране на средства.

Той добави: „Благодарение на големия успех на началния кръг сега даваме възможност на творци, бизнеси и цели индустриални сектори да свързват хората в световен мащаб и да трансформират самия начин, по който общуваме и извършваме транзакции. Cosmic Wire проправя пътя напред, като управлява Web3 по вълнуващи нови начини, водещи до експоненциално увеличаване на ефективността и монетизиране на системите в голям мащаб. Всички видяхме какво не е Web3, а сега ще ви покажем какво е.“

Това е смело изявление за намеренията на главния изпълнителен директор, който намира компанията си в нова светлина с милиони инвеститори. Cosmic Wire също така е избрана да участва в програмата за стартиращи компании Web3 на Google Cloud.

Крипто в метавселената

Новината за инвестицията им в Cosmic Wire следва по петите инвестицията на Ripple в компанията за изкуствен интелект и метавселена Futureverse.

Както MetaNews съобщи в четвъртък, Futureverse си осигури огромна капиталова инжекция от 54 млн. долара в рамките на финансиране от серия А.

Навлизането на Ripple в Web3 следва успешното ѝ решение срещу SEC. Ripple не е единственият проект за криптовалута, който наскоро попадна в полезрението на SEC. По стечение на обстоятелствата и Solana, и Polygon наскоро бяха посочени в съдебните дела на SEC срещу Binance и Coinbase.

И трите проекта направиха значителни инвестиции в метаборсите тази седмица, въпреки продължаващата заплаха от действия на регулатора, което показва силно доверие в сектора на метаборсите.

Cosmic Wire си осигурява инвестиции

Въз основа на неотдавнашния успех на Futureverse и Cosmic Wire сега е добър момент за фирмите от метавселената и Web3 да ухажват криптоинвеститорите. През март Cosmic Wire си осигури помощта на Lvlup Ventures, за да премине през началния етап.

Инвестицията от 30 млн. долара идва като кулминация на месеци работа за осигуряване на сделка.

Джони Лий, генерален мениджър на отдел „Игри, развлечения и медии“ във фондация „Солана“, обясни защо партньорството е едно от тези, които трябва да се наблюдават.

„Много сме развълнувани, че Web3 инфраструктурата на Cosmic Wire ще бъде изградена в мрежата на Solana“, каза Лий.

Лий каза още: „Радваме се, че Cosmic Wire ще може да предостави нови метавселенски изживявания в мрежата Solana, които никога досега не са били възможни.“

Related posts

Марк Зукърбърг твърди, че метавселената може да възкреси мъртвите

admin

Meta Quest 3 VR Headset в магазините по света. Ето какво трябва да знаете

admin

L’Occitane открива празничен магазин Metaverse със сътрудничество с художници

admin