Мета

Служителите на Meta откриват, че слушалките на фирмата Metaverse са неизправни и бавни

Служителите, работещи по проекта за метавселена на Meta, не са толкова ентусиазирани да използват слушалките за виртуална реалност (VR) на компанията за работни срещи или за каквото и да било друго, съобщава Bloomberg, позовавайки се на 11 настоящи и бивши служители.

Работниците, които отказват да бъдат назовани поименно, се оплакват, че слушалките са „неудобни и лъкатушещи“, според доклада. Те твърдят, че хардуерът не е достатъчно мощен, за да осигури завладяващо преживяване, каквото предвижда основателят и главен изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

Един от бившите служители разкрива, че дори служителите в отдела за виртуална реалност в Meta – звеното, натоварено с ръководството на метавселената – не използват слушалките „редовно“ за ежедневната си работа. Други пък твърдят, че самото носене на слушалки може да бъде „смущаващо“.

Служителите на Meta не вярват на мечтата за метавселена

Марк Зукърбърг има грандиозен план за изграждане на метавселена – виртуален свят, в който хората могат да работят, да се забавляват и да общуват. Като част от тази стратегия милиардерът преименува Facebook на Meta и се насочва към VR и добавената реалност като следващото голямо нещо в технологиите.

На 1 юни Зукърбърг пусна на пазара Quest 3, новата VR слушалка на Meta, която се отличава с дисплей с по-висока резолюция, по-тънка конструкция, по-бърз процесор и подобрено проследяване. Quest 3 ще бъде ключова част от целите на Meta в областта на метавселената – идея, която главният изпълнителен директор продава на всички. Но някои от служителите му не вярват на това.

Related posts

Metaverse конференции за остатъка от 2023 г.

admin

Американските университети наблюдават обучението в метапространството с повишено внимание

admin

Световният икономически форум представя метавселена за психичното здраве

admin