Мета

Siemens отделя 2 милиарда долара за разработване на индустриална метавселена

Siemens е заделил около два милиарда долара за развитие на метавселената, включително 500 милиона долара за нов технологичен кампус в Ерланген, Германия. Компанията изгражда и тества кампуса във виртуалното пространство, преди да започне изграждането му.

Последните разработки са част от глобалната инвестиционна стратегия на Siemens. Планът ще бъде свидетел на капиталови разходи в Европа, САЩ, Китай и Югоизточна Азия.

Големи инвестиции в метавселената

Siemens прави големи инвестиции в индустриалната метавселена, използвайки технологиите за VR и AI, за да създаде футуристична заводска среда с цифрови близнаци.

Компанията е заделила 500 млн. долара за своя технологичен кампус в Ерланген, Германия, от фонда за метавселена на стойност 2 млрд. долара. Според Siemens обектът е екологично устойчив и се простира на около 200 000 кв. м.

Роланд Буш, главен изпълнителен директор на Siemens AG, обясни как новият кампус позволява на компанията да интегрира реалната и цифровата сфера.

„Заедно с нашите партньори разработваме нови цифрови технологии в метавселената и революционизираме начина, по който ще произвеждаме в бъдеще – много по-ефективно, гъвкаво и устойчиво“, каза Буш.

Кампусът в Ерланген е във фокуса на иновационните и производствените екипи на Siemens. Корпорацията ще продължи да използва изкуствения интелект, за да подпомогне проектирането и тестването на авангардни производствени модели във виртуалния свят.

Голяма сделка за Германия

Голямата инвестиция е добра новина за Германия, която е изправена пред множество икономически предизвикателства.

Германският канцлер Олаф Шолц приветства плановете на Siemens като добра сделка за Германия, подчертавайки важността на новината.

„Тази инвестиция е силен сигнал за Германия като място за иновации и производство. Водещото производствено съоръжение, което се изгражда в Ерланген, е добър пример за това как нашата икономика се движи към неутрално по отношение на климата бъдеще – като силна индустриална страна с добри устойчиви работни места“, заяви Шолц.

Отслабващото търсене на експортни стоки и високите разходи по заеми допринесоха за слабата германска икономика. Страната изпадна в рецесия през първото тримесечие на годината.

Икономическите перспективи за страната засега са в застой, но мащабни капиталови разходи като тези на Siemens поне дават надежда в дългосрочен план.

Индустриалната метавселена

Индустрията се възползва от възможностите, които предоставя метавселената, дори когато основните медии отписват технологията. Много големи корпорации работят по варианти на индустриалната метавселена, свързваща реалния и цифровия свят.

За своята метавселена Siemens си партнира с производителя на графични карти Nvidia, който е основен поддръжник на метавселената и технологиите за изкуствен интелект. През май производителят на графични карти разкри, че неговата двойна пазарна стратегия е помогнала на компанията да постигне приходи от 7,19 млрд. долара през първото тримесечие на 2023 г.

Дори Microsoft остава ангажирана с индустриалния метавселена въпреки съкращенията на работни места и вероятно слабите резултати в сектора.

„Ангажиментът ни да правим иновации в това пространство и ангажиментът ни да подкрепяме нашите клиенти е непоколебим“, заяви Microsoft по-рано тази година.

Индустриалната метавселена надминава очакванията

Проучване, изготвено в съавторство от Nokia и EY и публикувано през юни, установи, че индустриалната метавселена надхвърля очакванията.

Според 860 индустриални респонденти от сектори в САЩ, Бразилия, Великобритания, Германия, Япония и Южна Корея възприятията им за метавселената са силно положителни.

„Средно 80% от тези, които вече са внедрили случаи на използване на метавселената, смятат, че те ще имат значително или трансформационно въздействие върху начина, по който правят бизнес“, се казва в доклада.

От тези респонденти 15% съобщават, че тяхната индустриална метаверса е намалила капиталовите разходи, а 10% твърдят, че внедряването е подобрило устойчивостта.

Related posts

Audio2Photoreal на Meta вече позволява фотореалистични аватари, захранвани с глас

admin

„Зимна къща“, архитектурен проект в метавселената

admin

Мета представя ID функция в метавселената си

admin