Крипто

Sber bank интегрира ethereum и metamask

Най-голямата руска банка Sber обяви, че нейната блокчейн платформа вече ще е съвместима с Ethereum. Освен това тя е интегрирала MetaMask. По-рано Сбер стартира и първия руски блокчейн ETF.

Нови възможности за нейните потребители

По-рано тази седмица Sber официално представи нови възможности за своята блокчейн платформа. Новите функции включват поддръжка на мрежови приложения и интелигентни договори на Ethereum. Според банката разработчиците могат да мигрират цялостни проекти и интелигентни договори между блокчейн мрежата на Sber и отворените блокчейн мрежи.

Последните допълнения на Sber включват интеграцията на MetaMask – софтуерен портфейл, който взаимодейства с Етериум. Чрез тази разработка потребителите могат да извършват различни операции в платформата. Интеграцията също така им позволява да направят безпроблемна работа с интелигентни договори и токени.

„Блокчейн лабораторията на Sber работи в тясно сътрудничество с външни разработчици и партньорски компании и се радвам, че нашата общност ще може да изпълнява DeFi приложения на инфраструктурата на Sber“, каза Александър Нам, ръководител на блокчейн лабораторията.

Той също така заяви, че благодарение на новоинтегрираните възможности Sber ще може да обединява разработчици, фирми и финансови институции, за да проучва реални бизнес приложения на блокчейн, Web3 и децентрализираните финанси.

Related posts

Ел Салвадор – пионер в приемането на биткойн

admin

Крипто яснота: Панелът на Камарата на представителите на САЩ одобрява ключови законопроекти

admin

Топ 5 на тенденциите при криптовалутите, докато BlackRock подава ETF за Bitcoin

admin