NFT

Създателят на Mutant Ape Planet NFT Орелиен Мишел е арестуван

В четвъртък, ден след задържането му, във федералния съд на САЩ беше подадено наказателно обвинение.

Измама с криптовалута

Според изявлението на прокурора на САЩ, публикувано в четвъртък, Мишел лъжливо е обещавал на купувачите си на NFT изключителни награди и ползи, за да увеличи търсенето на NFT Mutant Planet Ape. По време на пускането им на пазара NFT са стрували приблизително 368 долара за изображение и са били продавани в блокчейна на Ethereum.

Мишел обаче е обвинен, че е избягал, след като е измамил инвеститорите, според жалбата на правителството на САЩ.

Вместо това, криптовалута на купувачите на NFT на стойност милиони е била отклонена за лична полза на Мишел.“, заявява прокуратурата на САЩ.

В блокчейна на Етериум са качени 6 799 MAP, като от петък насам не е имало транзакции.

„След като NFT са били продадени, Мишел, както се твърди, е прекратил комуникацията и е изтеглил средствата на купувачите от криптовалутните портфейли на компанията, като е напълнил джобовете си с близо 3 млн. долара от парите на инвеститорите“, заявява в прессъобщение на Министерството на правосъдието на САЩ изпълняващият длъжността специален агент на IRS Томас Фаторусо.

Други измами?

От блокчейн анализатора ZachXBT се твърди, че данните за веригата сочат, че Мишел е откраднал милиони долари от различни измамни схеми.

ZachXBT е успял да проследи сметката на Мишел в Binance, като е използвал идентификационна информация, предоставена в жалбата на Министерството на правосъдието относно сметките на Мишел в криптовалути. Този акаунт в Binance е бил свързан с няколко други проекта на NFT, за които се съобщава, че са били измамни.

Related posts

Проектите Izzland ще освежат NFT пространството

admin

Yakuza NFT излизат скоро на пазара

admin

Министерството на финансите на Обединеното кралство се отказва от подкрепяния от правителството NFT проект

admin