NFT

Създателят на Mutant Ape Planet NFT Орелиен Мишел е арестуван

В четвъртък, ден след задържането му, във федералния съд на САЩ беше подадено наказателно обвинение.

Измама с криптовалута

Според изявлението на прокурора на САЩ, публикувано в четвъртък, Мишел лъжливо е обещавал на купувачите си на NFT изключителни награди и ползи, за да увеличи търсенето на NFT Mutant Planet Ape. По време на пускането им на пазара NFT са стрували приблизително 368 долара за изображение и са били продавани в блокчейна на Ethereum.

Мишел обаче е обвинен, че е избягал, след като е измамил инвеститорите, според жалбата на правителството на САЩ.

Вместо това, криптовалута на купувачите на NFT на стойност милиони е била отклонена за лична полза на Мишел.“, заявява прокуратурата на САЩ.

В блокчейна на Етериум са качени 6 799 MAP, като от петък насам не е имало транзакции.

„След като NFT са били продадени, Мишел, както се твърди, е прекратил комуникацията и е изтеглил средствата на купувачите от криптовалутните портфейли на компанията, като е напълнил джобовете си с близо 3 млн. долара от парите на инвеститорите“, заявява в прессъобщение на Министерството на правосъдието на САЩ изпълняващият длъжността специален агент на IRS Томас Фаторусо.

Други измами?

От блокчейн анализатора ZachXBT се твърди, че данните за веригата сочат, че Мишел е откраднал милиони долари от различни измамни схеми.

ZachXBT е успял да проследи сметката на Мишел в Binance, като е използвал идентификационна информация, предоставена в жалбата на Министерството на правосъдието относно сметките на Мишел в криптовалути. Този акаунт в Binance е бил свързан с няколко други проекта на NFT, за които се съобщава, че са били измамни.

Related posts

Подадените заявки за търговски марки на NFT са се увеличили с повече от 20 000% през миналата година

admin

Grumpy Cats – приятна NFT колекция

admin

Xoomojis е предстояща NFT колекция

admin