Крипто

Роналдиньо може да бъде задържан заради връзки с крипто пирамидална схема

Футболната легенда Роналдиньо Гаучо попада на първите страници на вестниците не заради футболните си умения, а заради предполагаемото си участие в разследване на измами с криптовалути.

Според неотдавнашен доклад бразилската суперзвезда е свързана с крипто пирамида чрез своята компания, което води до потенциални правни последици. Въпреки че е бил призован, Роналдиньо не се е явил пред Конгреса на Бразилия, което допълнително задълбочава опасенията относно дейността на компанията му.

Пренебрегвайки призива да даде показания

Роналдиньо Гаучо, някога приветстван като един от най-добрите футболисти в света, сега е изправен пред друг вид предизвикателство. Звездата, която е играла за известни клубове като „Пари Сен Жермен“, „Барселона“ и „Милан“, е призована да даде показания във връзка с обвиненията около неговата компания „18kRonaldinho“. Компанията е проверявана за това, че уж обещава на клиентите си дневна възвръщаемост от над 2% от инвестиции в криптовалути – твърдение, което повдигна няколко вежди във финансовата общност.

Въпреки това, в ход, който предизвика още повече подозрения, Роналдиньо посочи неблагоприятни метеорологични условия като причина за отсъствието си от изслушването в Конгреса. Това е вторият случай, в който футболната икона се измъква от призовка, което засилва спекулациите за евентуалното му задържане от правоприлагащите органи.

Задълбочаване на обвиненията за финансова пирамида

Основното притеснение по отношение на компанията на Роналдиньо – „18kRonaldinho“ – е нейният бизнес модел, който обещава необичайно висока и бърза възвръщаемост. Фирмата твърди, че се фокусира върху търговията с криптовалути и арбитража, но обещанието ѝ да предлага на клиентите си дневна печалба от 2% предизвика тревожен звън. Съобщава се, че с нереалистичните си обещания подобен бизнес модел е класически отличителен белег на финансовите пирамиди, при които възвръщаемостта се изплаща на по-ранните инвеститори, като се използва капиталът на по-новите инвеститори, а не от реализираната печалба.

Към скептицизма се прибавя и фактът, че Прокуратурата в Бразилия също е обърнала внимание на компанията, предполагайки, че тя може да представлява финансова пирамида. Освен това значителното влияние и авторитет на Роналдиньо в света на спорта означава, че неговата подкрепа би могла да убеди безброй хора да инвестират в предприятието, което може да доведе до значителни финансови загуби за мнозина.

Допълнителна проверка на сътрудниците на Роналдиньо

Светлината на прожекторите не спира до Роналдиньо. Според доклада неговият брат, Роберто де Асис Морейра, известен като „Асис“, също е въвлечен в спора. За разлика от Роналдиньо, Асис се е явил пред комисията, макар и с юридически представител. Заседанието обаче не мина без предизвикателства. Адвокатът на Асис неколкократно се намеси по време на разпита, което доведе до нарастващо разочарование сред депутатите от Конгреса. Някои членове дори поискаха прекратяване на заседанието поради тези прекъсвания, но молбите им бяха отхвърлени.

Тъй като разследванията продължават, потенциалните последици за Роналдиньо и неговите сътрудници остават неясни. Въпреки това многократните уклончиви твърдения и нарастващите обвинения със сигурност излагат на риск репутацията на футболната легенда.

За мнозина Роналдиньо Гаучо е синоним на футболен блясък. Неговите умения и запомнящи се голове са му спечелили място сред великите в спорта. Скорошният спор обаче напомня, че славата на една арена не винаги води до успех на друга. Ако обвиненията се окажат верни, това може да бъде значителна загуба на благодат за футболната легенда. Докато феновете и инвеститорите очакват резултата от разследването, можем само да се надяваме на яснота и справедливост.

Related posts

Прогноза за цената на Bitcoin: Може ли BTC да се върне към 20 хил., докато доходността на облигациите се покачва?

admin

X (Twitter) получи лиценз за биткойн и криптовалути, но някои потребители са предпазливи

admin

Фирмите предупреждават, че усъвършенстваните техники на изкуствения интелект водят до ескалация на крипто измамите

admin