Крипто

Revolut прекратява услугите за криптовалута в САЩ

От 3 октомври Revolut, водеща финтех компания със седалище в Обединеното кралство, ще прекрати всички услуги, свързани с криптовалута, за своите клиенти в САЩ.

Решението идва в отговор на ескалиращата сложност и неяснота на регулаторната среда в САЩ по отношение на криптовалутите. Решението на компанията шокира банковия свят, тъй като мнозина виждаха услугите на Revolut като пионерски тласък в криптовалутите за общия пазар.

Според съобщението преустановяването на закупуването на криптовалути ще започне на 2 септември, последвано от прекратяване на продажбата и притежаването на цифрови активи от 3 октомври.

В официалното си съобщение Revolut заявява: „За да предпазим клиентите си от нестабилността на пазара на криптовалути и от постоянно променящата се регулаторна среда, ние и нашият американски банков партньор взехме болезненото решение временно да спрем услугите на Revolut за криптовалути в Съединените щати.“

Регулаторният климат в САЩ и неговото въздействие върху криптопазара

САЩ отдавна се борят да наложат всеобхватни регулации на вътрешния криптосектор, което води до несигурност и объркване сред компаниите, работещи в това пространство. Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) предприе действия срещу някои гиганти в сектора, включително Binance и Coinbase, което допълнително увеличи сътресенията.

Решението на Revolut да прекрати услугите си в областта на криптовалутите демонстрира преките последици от тази регулаторна мъгла. Освен това липсата на ясни регулации може да изтласка инвеститорите и капиталите извън САЩ, както беше изтъкнато от известни личности като Брайън Армстронг (главен изпълнителен директор на Coinbase) и Джереми Алаир (шеф на Circle).

Регулаторната дилема накара и GameStop, американската компания за търговия на дребно с игрални стоки, да разкрие, че ще преустанови своята криптопрограма. От 1 ноември GameStop ще премахне своите портфейли с разширения за iOS и Chrome, позовавайки се на „регулаторната несигурност на криптопространството“.

Отказът на GameStop от криптовалутите

Оттеглянето на GameStop от криптопространството е още един пример за мащабните промени, които несигурната регулаторна среда предизвиква в индустрията. През май миналата година GameStop представи своя самостоятелен портфейл, който позволява на клиентите да управляват цифрови активи и нефунгиращи токени (НФТ). Компанията дори беше въвела пазар на НФТ в мрежата от второ ниво на Етериум, Loopring L2.

Внезапното премахване на тези функции подчертава рисковете и предизвикателствата пред компаниите, когато навлизат във все още развиващия се свят на цифровите активи. Това е нагледен пример за това как компаниите трябва да останат гъвкави и готови да се адаптират към регулаторните промени, които могат драматично да променят техния бизнес пейзаж.

Бъдещето на криптовалутите в САЩ

Решенията на Revolut и GameStop да прекратят криптоуслугите си представляват нещо повече от отделни корпоративни стратегии; те са показателни за по-широките предизвикателства, пред които са изправени САЩ при регулирането и подхранването на процъфтяващата криптоиндустрия.

Развиващите се събития засилват призивите в САЩ за рационализиран и последователен регулаторен подход. Главният изпълнителен директор на Circle, Джереми Алаир, подчерта непосредствената необходимост, като обяви;

Решенията на Revolut и GameStop, заедно с нарастващите опасения сред водещите фигури в бранша, бележат съществен кръстопът в развитието на сектора на криптовалутите в Съединените щати. Този ключов период изисква изчислени, обмислени и категорични регулаторни решения.

Начинът, по който САЩ ще се справят с това предизвикателство, би могъл да окаже дълбоко влияние върху бъдещата посока на развитие на индустрията на цифровите активи, като засегне не само вътрешната сфера, но и намери отзвук в световен мащаб.

 

Related posts

Кения отменя лиценза на Worldcoin с риск за данните на 301 000 потребители

admin

Биткойнът е „естествена реакция“ на „измамата на централната банка“, казва кандидатът за президент на Аржентина

admin

Защо сривът на пазара не означава край на централизираните борси за криптовалути

admin