Мета

Работа в метавселената, големите компании търсят служители

Метавселената може да е виртуален свят, но работните места в нея са съвсем реални. С оглед на това, че стойността на индустрията се оценява на 13 трилиона щатски долара до 2030 г., може би си заслужава да се включите в началния старт.

Днес по-голямата част от работата е съсредоточена върху формирането на тази нова граница, но с течение на времето, докато метавселената се изгражда, ролите ще се прехвърлят от реалния свят във виртуалния. Бъдещите работни места в метавселената могат да включват и такива разнообразни и вълнуващи роли като модни дизайнери на аватари и директори на събития в метавселената.

Днешни работни места в метавселената

Работата в метавселената е напълно възможна днес, когато множество компании се стремят да наемат служители с различни умения. Разработчиците на софтуер веднага ще се окажат много търсени в тази бързо развиваща се индустрия.

За тези, които все още не са се научили да програмират, няма проблем. В компаниите, свързани с метавселената, има и много други работни места, които си струва да бъдат разгледани.

Места за работа

Може да изглежда нелогично, но всеки, който търси работа, свързана с метавселената, може първо да опита с криптоборси за работа, като Crypto Jobs List или Cryptocurrencyjobs.

Криптовалутите и метавселената се пресичат в редица отрасли. Един такъв кросоувър са NFT, които могат да се използват за представяне на собствеността върху виртуални активи от всичко – от виртуални недвижими имоти до виртуална мода.

Като алтернатива можете да филтрирате някой от големите общодостъпни борси за работа. Indeed е един от сайтовете, който предлага редица позиции, свързани с метавселената.

Компаниите от метавселената наемат

Има редица големи компании, посветени на метавселената, и те изграждат виртуални светове още днес.

Един от големите играчи в тази сфера е Sandbox и в момента компанията наема служители на множество позиции в областта на изкуството, дизайна и потребителския интерфейс, инженерството, маркетинга, както и в други отдели.

За да проверите какви позиции се предлагат в момента в компанията, посетете тук.

Друг от големите играчи в метавселената е Decentraland и в момента компанията търси помощници в множество области. Разбира се, нито едно търсене на работа в метавселената не би било пълно, ако не се спомене Roblox. Платформата за игри се радва на изключителен успех и набира много нови служители.

Related posts

Защо Opera играе важна роля в метавселената

admin

Как казината Metaverse променят облика на онлайн хазарта

admin

Американските университети наблюдават обучението в метапространството с повишено внимание

admin