Крипто

PYUSD на PayPal се сблъсква с критиките от Конгреса, тъй като фалшиви токени заливат блокчейна

Конгресменката Максин Уотърс изразява загриженост във връзка с представянето от PayPal на стабилната монета PYUSD, като подчертава потенциалните последици за финансовите пазари. Междувременно докладите сочат тревожен ръст на фалшивите токени PYUSD в различните блокчейн вериги.

Влиятелният демократ в Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите наскоро изрази дълбоко вкоренените си резерви по отношение на последното начинание на PayPal в сферата на криптовалутите. Твърди се, че навлизането на компанията в стабилната валута, наречена PayPal USD (PYUSD), идва без стабилна регулаторна рамка. Уотърс подчерта необходимостта от строг надзор за предпазване на потребителите от потенциални несгоди, като обърна внимание на потенциалните рискове за стабилността на криптопазара.

Интересно е, че според доклада появата на PYUSD е паралелна на предишното неуспешно начинание на Meta Platforms Inc. за създаване на стабилни монети, първоначално наречени Libra, а по-късно ребрандирани като Diem. Уотърс, който винаги е критикувал амбициите на Meta в областта на криптовалутите, отбеляза нарастващото влияние на технологичния гигант, като се застъпи за незабавно спиране на растежа на валутата. В крайна сметка това завърши с прекратяването на проекта за стабилни монети на Meta миналата година.

Политическото разделение: Сблъсък на възгледите за стабилни монети

Докато Уотърс осъди липсата на федерален надзор и последиците от нея, политическият спектър показва по-широко разнообразие от възгледи. Републиканецът Патрик Макхенри например защитава различна гледна точка. Той смята, че PYUSD на PayPal означава, че стабилните монети, когато се въведат в рамките на изрична регулаторна компетентност, могат да служат като крайъгълен камък за бъдещето на платежните системи.

Въпреки това Уотърс изрази несъгласие с наскоро популяризирания от Макхенри законопроект за стабилните монети, като го осъди като „токсичен и проблематичен“. Тя твърди, че предложеното законодателство не предоставя на Федералния резерв адекватни правомощия да упражнява надзор върху тези развиващи се цифрови активи.

Ръст на фалшивите токени PYUSD

След стартирането на PYUSD блокчейнът беше залят от фалшиви токени, маскирани като стабилния биткойн на PayPal. Както се разкрива в доклад на платформата X (бивш Twitter), въвеждането на стабилкойна е ускорило разпространението на над 66 фалшиви токена в мрежи като Ethereum, BNB Chain и Base, като най-засегнат е Ethereum.

Related posts

Роналдиньо може да бъде задържан заради връзки с крипто пирамидална схема

admin

Главният изпълнителен директор на OpenAI поставя под въпрос подхода на САЩ към криптовалутите и подкрепя свободата на Bitcoin

admin

Защо биткойнът се издига нагоре заради популярността на ETF

admin