Крипто

Промяна в цените на криптовалутите на глобалния пазар

Основната криптовалута биткойн , която през последните 12 месеца се понижи с почти 75%, претърпя спад от 20% от върха до дъното тази седмица – във вторник достигна най-ниската си стойност от почти две години, преди да намери опора малко над 17 000 долара. Но след кратък скок през нощта, в сряда той отново се срина със 7%.

Вероятно отчасти свързани с криптораздвижването, акциите на Tesla (TSLA.O) спаднаха с цели 5% във вторник, след като документи показаха, че собственикът Елон Мъск е продал почти 4 млрд. долара акции на Tesla преди поглъщането му в Twitter.

Акциите на Walt Disney (DIS.N) се сринаха с 9% след камбаната във вторник, след като развлекателният гигант не успя да постигне прогнозите за приходите си и натрупа още загуби от навлизането си в стрийминг видеото.

Тъй като световните пазари сега очакват с нетърпение показанията за инфлацията в САЩ през октомври в четвъртък, Китай съобщи, че цените на фабричните му суровини са се понижили през миналия месец за първи път от декември 2020 г. насам, подчертавайки отслабващото вътрешно търсене, тъй като строгите ограничения на COVID и спадът на пазара на недвижими имоти удрят икономиката.

Милиони хора в южния производствен център Гуанджоу ще бъдат задължени да направят тестове за COVID-19 в сряда в опит да се контролира най-тежкото огнище в града. Въпреки че по-широките индекси на китайските фондови борси бяха на червено в сряда, акциите на китайските строителни предприемачи поскъпнаха, тъй като регулаторните органи разшириха програмата за подкрепа на емитирането на облигации в обхванатия от кризата сектор.

Йената се задържа стабилна, след като Япония съобщи, че излишъкът по текущата ѝ сметка е намалял през първата половина на финансовата 2022 г. до най-ниското си ниво от осем години насам, което се дължи главно на рязкото поскъпване на вносните стоки с доларова цена.

Related posts

Топ 5 на тенденциите при криптовалутите, докато BlackRock подава ETF за Bitcoin

admin

Добри криптовалути в които може да инвестирате през 2022

admin

Криптовалутата luna се срина до 0 долара, тъй като UST още повече се отдалечава от долара

admin