NFT

Програмируемите NFT съществуват от известно време, но защо?

Вчера говорихме малко за това какво представляват динамичните NFT и защо се различават от стандартните NFT. Сега искаме да разгледаме причините за и против закупуването и изучаването на динамични NFT. Първо, обобщение: Динамичните NFT са итерацията на известния цифров актив, чиито метаданни могат да бъдат програмирани да се променят с течение на времето. Всъщност всичко, с изключение на базовия код и идентификатора на блокчейна на динамичните NFT, може да бъде записано да се променя с течение на времето. Това ги прави, добре, динамични. Във всеки случай, трябва ли те да са по-интересни от стандартните NFT? Или това е просто поредната итерация на отмираща пазарна мода? Нека разберем.

Тъй като в основата си NFT са код, той може да бъде програмиран по всякакъв начин, който създателят му сметне за подходящ. Да кажем например, че програмистът иска да кодира NFT да се деформира или да променя цветовете си, ами той не може да направи това. Но той може да програмира метаданните на NFT да се променят с течение на времето на определени интервали.

Да, това означава, че информацията, която търсачките използват за категоризиране и показване на снимки, може да се променя изцяло. И не само това, но оригиналните данни за покупката все още са уникални и са в блокчейна.

Related posts

Greyscale – оптимистично настроени за влиянието на Ordinals върху Bitcoin

admin

Bitcoin пазарът за NFT стартира на Magic Eden

admin

NFT-то на Тръмп дигитална карта за търговия губи стойност от 7 милиона

admin