Крипто

Прогноза за цената на Bitcoin: Може ли BTC да се върне към 20 хил., докато доходността на облигациите се покачва?

Най-голямата криптовалута в света, биткойнът, се търгува на мечи пазар, тъй като широкообхватният щатски долар поддържа силна положителна тенденция. Биткойнът спадна с близо 6% през последните 24 часа и с над 8% през предходните седем дни и изглежда губи стойност сред инвеститорите по различни причини.

Ястребовата политика на Фед и по-високият лихвен процент по федералния фонд предизвикват рискови настроения

Мечият тренд в цената на биткойн може да се дължи на представянето на американския фондов пазар, който беше засегнат от опасенията, че Федералният резерв ще продължи да повишава лихвените проценти. Това стимулира нагласите за „риск-off“, тъй като инвеститорите изтеглят средства от по-рискови активи като акции и Биткойн. NASDAQ 100 и S&P 500 се понижиха поради засилването на долара, което оказва натиск върху Биткойн.

Освен това за спада на цената на Биткойн спомогна и спирането на газопровода „Северен поток 1“ от страна на Русия, което спря газовия поток към Европа и стресна пазарите. Повишаването на доходността по облигациите също беше от ключово значение за поддържането на цените на BTC под натиск. Ако подобни модели се запазят, ръстът на цената на монетата Биткойн (BTC) може да бъде значително низходящ през следващата година.

Доходността по облигациите се покачва

След като по-силните от очакваното статистически данни за производството в САЩ засилиха опасенията, че централните банки ще трябва бързо да повишат лихвените проценти, за да овладеят инфлацията, разпродажбите на пазара на облигации не показват признаци на отслабване.

При невиждано от средата на юни движение доходността на 10-годишните американски облигации се повиши с 6,1 базисни пункта до 3,25%. В резултат на това инвеститорите предпочитат да инвестират в безрискови активи, оказвайки натиск за понижаване на цените на биткойн.

По-силен долар в играта

Широкообхватният щатски долар се оцвети в зелено и достигна нов 20-годишен връх. Причината обаче може да се отдаде на силните очаквания за възприемане на агресивна позиция от страна на Фед, което подпомогна стойността на 10-годишните съкровищни бонове на САЩ.

Related posts

Експерти твърдят, че регулаторните предизвикателства възпрепятстват напредъка на Web3 в Африка

admin

Биткойн ETF получи зелена светлина въпреки първоначалното неразбиране от SEC

admin

Подкрепа за криптопазара в Обединеното кралство, тъй като крипто законопроект получи кралско одобрение

admin