NFT

Продажбите на глобалния пазар на NFT паднаха с 10 милиарда долара през първият триместър 2023

През 2021 г. и първите пет месеца на 2022 г. продажбите на глобалния пазар на NFT не успяха да достигнат стандартите, с които бяха известни преди. Продажбите, генерирани от колекциите на NFT през първото тримесечие на 2023 г., възлизат на приблизително 2,8 млрд. долара – цифра, която много заинтересовани страни от NFT считат за твърде ниска за 90-дневен период.

Продажбите на световния пазар на незаменими токени (NFT) играят неразделна роля при измерването на световните дейности, свързани с NFT, като например формулирането на бизнес стратегии, създаването на NFT и пазарите на NFT.

Нарастването на търсенето на цифрови колекционерски предмети през първото тримесечие на 2021 г. създаде оживление около NFT и доведе до наливането на милиони долари в цифрово изкуство.

За съжаление, намаленият интерес към колекциите, който дори доведе до това, че Министерството на финансите на Обединеното кралство спря плановете за подкрепян от правителството токен, се отрази негативно на продажбите на глобалния пазар на NFT.

Въпреки че през първите два месеца на 2023 г. продажбите се съвзеха, за да компенсират месечните обеми, генерирани през втората половина на 2022 г., които бяха над средните, през март 2023 г. те достигнаха тримесечно дъно, а кумулативната цифра от първото тримесечие на тази година накара общността на NFT да се обърне.

Продажбите на глобалния пазар на NFT падат под 3 млрд. долара през първото тримесечие на 2023 г.

В задвижваната от блокчейн икономика секторът на NFT е известен с това, че показва устойчивост по време на мечи периоди. Въпреки че секторът продължава да носи печалби на притежателите на няколко колекции, неотдавнашната му метрика под формата на генериране на около 736 млн. долара продажби от дейността на 833 683 уникални купувачи, участващи в повече от 6,7 млн. транзакции през март 2023 г., не е вдъхновяваща.

През 31-те дни на март средната стойност на продажбите спадна до пет (5)-месечно дъно от 109,81 USD. Много експерти от бранша смятат, че това е повод за безпокойство, тъй като през януари и февруари месечните продажби се задържаха над границата от 1 млрд. долара.

За много анализатори спадането под 800 млн. долара може да е знак за низходяща спирала, която може да доведе до това, че продажбите на световния пазар на НФТ да се окажат в диапазона на статистическите данни от юни до декември 2022 г.

Related posts

Японската компания Square Enix продава на търг Symbiogenesis NFTs

admin

MetaNesia ще представи свое пространство за игри с виртуална реалност

admin

Стойността на тази NFT колекция избухна

admin