Крипто

Продажбите на Bitcoin NFT нарастват, „инскрипциите“ достигат 385 хил. за 2 месеца

Когато софтуерният инженер Кейси Родармор стартира протокола Ordinals преди три месеца, пазарът на NFT беше загубил скорост от пика си през 2021 г. Сега протоколът е предизвикал голям интерес, като криптоентусиастите са вградили общо 385 000 „инскрипции“ в Биткойн.

Известни като Ordinals, „инскрипции“ са собствената версия на незаменими токени (NFTs) на Биткойн. От общия брой „инскрипциите“ до момента 200 000 са файлове с изображения, над 150 000 са базирани на текст, а 17 000 са приложения, според Glassnode Market Intelligence, както съобщава Ройтерс.

Продажбите на Oridnals достигат милиони

Родармор стартира Ordinals в основната мрежа на Биткойн на 21 януари. Новият протокол използва това, което той нарича „инскрипции“, за да създава и съхранява NFT в мрежата. Ordinals се създават чрез добавяне на неща като текст, аудио или изображения в блокчейна на Биткойн.

Той каза, че инскрипции се правят върху най-малката единица на Биткойн, известна като „сатоши“ или „сатс“, за да се създадат уникални и „истински цифрови артефакти, [които] са децентрализирани, неизменни, винаги във веригата и присъщи на Биткойн“. NFT могат да се държат и прехвърлят в цялата мрежа.

Оттогава насам са се появили няколко проекта за Биткойн NFT. Те включват Bitcoin Punks, BTC Machines, Pixel Pepes и други. Според доклада на Ройтерс търговците на NFT по целия свят отново са се върнали към парите. Други са спечелили милиони долари от търговията с ординати. Една такава структура е Yuga Labs, създател на популярните NFT Bored Apes.

Related posts

Blur затвърждава статута си на номер едно дигитален пазар след високите нива през първото тримесечие

admin

Прогноза за цената на Bitcoin: Може ли BTC да се върне към 20 хил., докато доходността на облигациите се покачва?

admin

Биткойнът е „естествена реакция“ на „измамата на централната банка“, казва кандидатът за президент на Аржентина

admin