Крипто

Продажбите на Bitcoin NFT нарастват, „инскрипциите“ достигат 385 хил. за 2 месеца

Когато софтуерният инженер Кейси Родармор стартира протокола Ordinals преди три месеца, пазарът на NFT беше загубил скорост от пика си през 2021 г. Сега протоколът е предизвикал голям интерес, като криптоентусиастите са вградили общо 385 000 „инскрипции“ в Биткойн.

Известни като Ordinals, „инскрипции“ са собствената версия на незаменими токени (NFTs) на Биткойн. От общия брой „инскрипциите“ до момента 200 000 са файлове с изображения, над 150 000 са базирани на текст, а 17 000 са приложения, според Glassnode Market Intelligence, както съобщава Ройтерс.

Продажбите на Oridnals достигат милиони

Родармор стартира Ordinals в основната мрежа на Биткойн на 21 януари. Новият протокол използва това, което той нарича „инскрипции“, за да създава и съхранява NFT в мрежата. Ordinals се създават чрез добавяне на неща като текст, аудио или изображения в блокчейна на Биткойн.

Той каза, че инскрипции се правят върху най-малката единица на Биткойн, известна като „сатоши“ или „сатс“, за да се създадат уникални и „истински цифрови артефакти, [които] са децентрализирани, неизменни, винаги във веригата и присъщи на Биткойн“. NFT могат да се държат и прехвърлят в цялата мрежа.

Оттогава насам са се появили няколко проекта за Биткойн NFT. Те включват Bitcoin Punks, BTC Machines, Pixel Pepes и други. Според доклада на Ройтерс търговците на NFT по целия свят отново са се върнали към парите. Други са спечелили милиони долари от търговията с ординати. Една такава структура е Yuga Labs, създател на популярните NFT Bored Apes.

Related posts

AI Crypto Scam дует е обвинен за $25M Ponzi Scheme

admin

Таксите за транзакции с биткойн се покачват с 960%

admin

Какво представлява криптовалутата и коя крипто е най-подходяща за инвестиране

admin