Мета

Повишаване на квалификацията на служителите за Metaverse Era

Компаниите в Индия се подготвят да приемат изцяло метавселената. Търговските индустрии създават свои собствени метавселени, а националните музеи предприемат стъпки, за да предложат на посетителите си потапящи преживявания във виртуалния свят. Освен това India Inc. полага значителни усилия да обучи служителите си в областта на метавселената и свързаните с нея технологии.

Компании като Genpact, Flipkart, MG Motor, Ascendion и Synechron обучават служителите си да работят по проекти, свързани с метавселената. Това включва създаването на онлайн аватари, обучението им за разширената реалност (AR) и интернет на нещата (IoT), както и предоставянето на специфично обучение за метавселената.

Индустрия за 79-148 млрд. долара до 2035 г.?

Според доклад на Deloitte до 2030 г. Индия ще се превърне в третата по големина икономика. Потенциалното въздействие на метавселената върху индийската икономика се очаква да възлезе на 79-148 млрд. долара до 2035 г.

Genpact, глобална фирма за професионални услуги, използва Genome и други програми за обучение, за да повиши квалификацията на служителите си относно метавселената.

Нарен Равула, вицепрезидент и ръководител на продуктовата стратегия във Flipkart, смята, че нововъзникващата технология ще доведе до революция във всяка индустрия и нейните функции. „Метавселената е на път да революционизира всяка индустрия и функция – от финансите и здравеопазването до образованието, потребителските продукти, градското планиране, запознанствата и други“, казва Равула, който е и ръководител на Flipkart Labs.

Наскоро компанията предложи различни курсове и програми за обучение по метавселена чрез вътрешни експерти в рамките на програмите си „Domain i/O“ и „Flipkart Labs School“. Няколко нейни служители дори се обучаваха в блокчейн инженерство и потапящи технологии чрез водещата програма ‘Tech Marvel’.

Related posts

Taco Bell сватба в метавселената

admin

Damac се фокусира върху недвижимите имоти в метавселената

admin

Meta увеличава усилията си в областта на изкуствения интелект, създава персонализиран AI чип

admin