Мета

Полицията на Обединеното кралство регистрира насилие над деца в метавселената

Тревожен доклад

През 2021-2022 г. полицейските сили на Обединеното кралство са регистрирали 30 925 отделни престъпления, свързани с неприлични изображения на деца. Данните са събрани от NSPCC в рамките на искания за свобода на информацията.

В рамките на разследването детската благотворителна организация разкри малък брой случаи, в които престъпниците са използвали метавселена или технологии, свързани с метавселена, за да извършат престъпленията си.

Докладът показва също, че Snapchat е предпочитаната от педофилите социална медийна платформа. От 9 888 случая, които включват социални медии, Snapchat наброява 4 293 случая, Facebook – 1 361, Instagram – 1 363, а WhatsApp – 547.

За сравнение, само осем от общо регистрираните случаи са включвали по някакъв начин метавселената, като един случай е свързан конкретно с марката Oculus на Meta. Въпреки че тези цифри са невероятно малки в по-широк план, те не са причина за самодоволство.

Нарастващ проблем

Сър Питър Уанлес, главен изпълнителен директор на NSPCC, изтъкна необходимостта от бдителност, тъй като през последните пет години броят на случаите се е увеличил с 66 %.

Безопасността на децата е от първостепенно значение

Въпреки малкия брой регистрирани престъпления в метавселената, няма място за самодоволство, когато става въпрос за безопасността на децата. За тези, които се опитват да експлоатират деца, метавселената обаче изглежда лош избор за извършване на тези престъпления.

Както MetaNews вече съобщи, всичко, което правите в момента в метавселената, подлежи на записване и съхраняване някъде за по-късна справка. Няколко минути в метавселената създават милиони индивидуални точки от данни – което в съчетание с изкуствения интелект (ИИ) е достатъчно, за да се идентифицира човек толкова ясно, колкото и пръстов отпечатък.

Related posts

Съдят Roblox за излагане на деца на явно сексуално съдържание в играта в метавселената

admin

Мета издава ръководство за безопасност на тийнейджърите в метавселената и предлага съвети за родителите

admin

SKT достигна важнен етап с метавселената Ifland

admin