Крипто

Подкрепа за криптопазара в Обединеното кралство, тъй като крипто законопроект получи кралско одобрение

В Обединеното кралство вече е приет Законът за финансовите услуги и пазари, който признава търговията с криптовалути и стабилни монети, както и безопасното им приемане.

Новият закон получи кралско одобрение от крал Чарлз 111 на 29 юни, представяйки важен етап в оформянето на финансовата регулаторна рамка на Обединеното кралство. Новият закон има за цел да повиши конкурентоспособността на финансовия сектор, както и да подпомогне потребителите и бизнеса в Обединеното кралство.

Важен етап за криптовалутите

Кралското съгласие е процедурен етап, след като законодателите постигнат съгласие по даден законопроект, превръщайки го в акт на парламента. В този конкретен случай законопроектът беше одобрен на 19 юни в горната камара на парламента.

Икономическият секретар на Министерството на финансите Андрю Грифит, описа това като знаково събитие, даващо на Обединеното кралство контрол върху неговия финансов „правилник“.

В новия закон са включени мерки за включване на криптоактивите и стабилните монети в обхвата на регулацията.

В него се посочва, че той „дава възможност за регулиране на криптоактивите, за да се подкрепи безопасното им приемане в Обединеното кралство“. Изменението на законопроекта включваше разпоредби, които да позволят криптовалутите да бъдат регулирани финансови инструменти в Обединеното кралство.

Ключови заинтересовани страни като Английската централна банка, Регулаторът на платежните системи и Министерството на финансите на Обединеното кралство скоро ще могат да прилагат правила за регулиране на сектора.

Център за криптокомпании

Сега, след като законопроектът е одобрен като закон, се очаква той да привлече повече криптокомпании в Обединеното кралство от САЩ. Според CryptoPotato криптокомпаниите в САЩ са обезпокоени, тъй като американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) започна открита атака срещу индустрията с липса на яснота относно регулирането.

Това развитие може да е сигнал за дългосрочния стремеж на Обединеното кралство да се превърне в глобален център за крипто иновации.

Съоснователят на разработчика на блокчейн Sei Labs Джеф Фенг заяви пред Yahoo Finance, че Обединеното кралство „може би се позиционира като „Сингапур на Европа“, когато става въпрос за крипто, с цел да привлече предприемачи и да се конкурира с други европейски държави, които са приятелски настроени към крипто.“

Related posts

Доклад казва, че Bitcoin може да достигне 45 000 долара до 20 май въз основа на минали тенденции

admin

Крипто яснота: Панелът на Камарата на представителите на САЩ одобрява ключови законопроекти

admin

Първият европейски борсово търгуван фонд за биткойн ще стартира на фона на засилен институционен интерес

admin