Мета

Певицата от Pussy Riot основава феминистка църква в метавселената

Надя Толоконникова, вокалистката на активистката група Pussy Riot, стартира своя собствена метавселена в сътрудничество с Together Labs и нейното дъщерно дружество IMVU.

Според акаунта на Pussy Riot в Twitter нейната метавселена – наречена Утопия – предлага „разнообразна, феминистка и приобщаваща общност“. Както откри MetaNews, някои от нейните разнообразни общности от потребители предлагат и възможности за взаимодействие само с възрастни.

Розовата църква на феминизма

Надя Толоконникова, феминистката лидерка на Pussy Riot, не е чужда на използването на технологичните тенденции за самореклама или за активизъм. Преди това Толоконникова участваше в криптопроекта UkraineDAO за набиране на средства за Украйна след руската инвазия. Тя също така е работила или е предоставила името си на различни проекти на NFT, включително Bowie on the Blockchain.

Сега поп провокаторката пренася своята марка анархичен феминистки пънк в метавселената в сътрудничество с IMVU.

IMVU е виртуален свят и социална платформа, която приканва потребителите да създават персонализирани аватари и да взаимодействат с други хора в 3D чат стаи. Както е обявено, метавселената, създадена от Толоконникова, се нарича Утопия – но по-точно това е чат стая в IMVU, обозначена като „Розовата църква на феминизма“.

„Винаги съм си мечтала да създам Розова църква на феминизма“, заяви Толоконникова в широко отразено изявление миналата седмица. „В крайна сметка ще намеря начин да я изградя в реалния живот. Но първата стъпка е да лансирам тази визия в метавселената“.

Related posts

Новият модел с изкуствен интелект на Meta може да превежда и транскрибира 100 езика

admin

Седмицата на изкуствата в Маями посреща Metaverse M-ART

admin

Ferrari се стреми да включи метавселената в своя бизнес модел

admin