Крипто

Пазарът на криптовалути се свива, тъй като основателят на Binance ‘CZ’ се оттегля

Чангпенг Джао, по-известен като „CZ“, основател на Binance, се оттегля от поста главен изпълнителен директор.

Тази новина е част от споразумение за 4 млрд. долара с Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ). Това решение предизвика интензивни реакции от страна на инвеститорите и наблюдателите на индустрията, които се изразяват в значителни пазарни колебания.

Общата пазарна капитализация на криптопазара, възлизаща на 1,448 трлн. долара, отбеляза спад от 2,3% през последните 24 часа. Това подхлъзване на стойността може да бъде пряко свързано с несигурността, вкарана на пазара от напускането на CZ.

Споразумението, в което участва и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), не включва Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC). Въпреки това, SEC по-рано повдигна обвинения срещу Binance и Zhao през юни, твърдейки, че са управлявали нерегистрирана борса и са представили неверни данни на инвеститорите.

Правни предизвикателства и промени в ръководството на Binance

Джао ще се признае за виновен по обвиненията за пране на пари като част от споразумението, което се очаква да представи пред федералния съд в Сиатъл. CFTC обвини Binance, че е предлагала криптодеривати на американски граждани без съответната регистрация.

На фона на тези правни проблеми Binance се опита да се ориентира в регулаторния пейзаж, като сформира Глобален консултативен съвет, включващ известни имена като Макс Баукъс, бивш сенатор на САЩ и посланик в Китай, и Дейвид Плуф, бивш ръководител на кампанията на президента Барак Обама.

Волатилност на цените след съобщението

Цената на местния токен на Binance, BNB, се понижи рязко, като загуби 6,3% от стойността си през последния час след новината. Биткойнът (BTC) в момента е на стойност 37 140 долара, като през последния ден преживя лек скок и спад от 1,22%. Етериум (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, също се понижи до 2 002 щатски долара, отбелязвайки спад от 1,9%.

Други забележителни криптовалути показаха смесени резултати: Ripple (XRP) се оценява на 0,600329 щатски долара, докато криптовалути с по-малка пазарна капитализация като Dogecoin (DOGE) и Polkadot (DOT) се търгуват съответно на 0,074974 щатски долара и 5,0417 щатски долара, като и при двете се наблюдават низходящи корекции. Пазарът отразява мечи и бичи тенденции сред различните активи, което представлява печалби и загуби в целия свят.

Related posts

Sber bank интегрира ethereum и metamask

admin

Мета крипто проекти на които трябва да обърнем внимание

admin

Подкрепа за криптопазара в Обединеното кралство, тъй като крипто законопроект получи кралско одобрение

admin