Мета

Означават ли намалените слушалки на Meta, че метавселената се проваля?

Неотдавнашното решение на Meta да намали цената на водещите си VR слушалки Quest 2 и Quest Pro накара мнозина да се замислят дали амбициозната визия за метавселена не е обречена на провал. Особено като се има предвид колко пари вече е загубила компанията в това начинание.

Цената на Meta Quest 2 с капацитет 256 GB е намалена от 499,99 на 429,99 долара, а цената на Meta Quest Pro от корпоративно ниво е намалена от 1499,99 на 999,99 долара, само пет месеца след пускането ѝ на пазара. За да подслади сделката, Meta добавя и две безплатни игри към всяка покупка на Meta Quest 2, направена преди 3 юни – симулатор за голф, наречен Golf+, и научнофантастична стрелба, Space Pirate Trainer DX.

Достъпността се повишава с намаляването на цените

Макар че положителното е, че Meta прави устройствата за виртуална реалност още по-достъпни, разширявайки достъпа на потребителите до метавселената, критиците ще кажат, че грандиозните планове на Зукърбърг се огъват под тежестта на неговата гордост.

Това със сигурност е вярно, въпреки че 429,99 долара си остава значителна сума пари и несъмнено е непосилна за някои хора, които биха искали да изпробват Quest 2. Все пак това е значително по-евтино от наскоро пуснатия PSVR 2, чиято цена е 549,99 долара.

В сравнение, направено от TrustedReviews, се казва, че PSVR 2 „разполага с по-добър панел и резолюция, но е по-ограничен по отношение на достъпността и цената от Quest 2“. И това беше преди Meta да намали цената със 70 долара.

Въпреки че изразът „проблеми в рая“ е точно на място, когато става въпрос за Meta, чието подразделение Reality Labs регистрира главозамайваща оперативна загуба от 4,28 млрд. долара през четвъртото тримесечие, слушалките Quest не седят точно на рафта и не събират прах. Компанията изчислява, че до момента е продала над 20 милиона устройства, което е приблизително равно на продажбите на Nintendo GameCube през целия му живот.

Related posts

Нов „цифров идентификатор“ позволява на геймърите от Web3 да играят на различни платформи

admin

Ресторанти привличат клиенти в метавселената

admin

Комисията на ЕС предупреждава Meta за нарушаване на антитръстовите правила

admin