Крипто

Създателят на Dogecoin казва, че Apple Vision Pro ще се провали

Новият продукт на Apple, Vision Pro, ще бъде провал, твърди Били Маркус, създателят на Dogecoin. Първата трилионна компания представи една от най-очакваните слушалки, която съчетава виртуална и добавена реалност за 3499 долара.

През последните две десетилетия Apple представи такива суперхитови продукти като iPhone, Apple Watch и Mac Book. Сега компанията, оценявана на 2,65 трилиона долара, стартира още една линия с Vision Pro.

В интернет има много спекулации относно бъдещето на Apple Vision Pro.

Били Маркус, известен в Twitter като Шибетоши Накамото, твърди, че новият продукт на компанията ще се провали. На Маркъс се приписва създаването на Dogecoin заедно с Джаксън Палмър през 2013 г.

„Моите над 30 години като лидер в областта на технологиите ми дават несравним поглед върху бъдещето, а Apple ще тръгне по пътя на Мета с големия си залог върху метавселената – назад. 100%“, написа Маркус в Туитър.

Последвалите туитове показват, че коментарите на Маркъс трябва да се приемат с известна доза сол.

Microsoft HoloLens 2.0?

Съществуват известни различия в мненията, като мненията за Vision Pro са както положителни, така и отрицателни.

„Това, което Apple представи днес, беше шега и закъсня с почти 10 години. Microsoft HoloLens беше пуснат на пазара през 2016 г. за около 3500 долара. На практика това беше „провал“, какъвто ще бъде и Apple Vision Pro“, написа в Twitter Самир Мохсин.

Въпреки критиките по отношение на цената му, все още има хора по света, които отчаяно искат да изпробват хедсета.

„Vision Pro може да е началото на нещо невероятно или да е пълен провал, честно казано, нямам представа… но едно нещо е сигурно – толкова много искам да опитам това нещо още сега!“, написа в Twitter Грегъри Макфадън.

Освен това друг потребител на Twitter смята, че Apple се опитва да създаде „нова компютърна система“. Изобщо „нов начин да бъдем продуктивни в съвременния свят“.

Не просто нещо ново, а цяла платформа

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, заяви, че Vision Pro не е някакво единично нещо.

„Можете да се потопите във филми, телевизионни предавания и спортни събития и да се чувствате така, сякаш сте точно там. Можете да правите снимки и видеоклипове, а след това да им се наслаждавате и да пренасяте спомени, сякаш сте били там; не става въпрос за едно нещо, а за платформа“, заяви Кук.

Шефът на Apple също така заяви, че компанията чака да го „пусне на разработчиците“, за да могат те да започнат да „работят по приложение за него“.

Най-модерно електронно оборудване

Ако нещо привлече най-много внимание след представянето на Vision Pro, то това без съмнение беше цената.

„Не знам“ беше незабавният отговор на Кук, когато го попитаха: „Дали средностатистическият човек ще може да си я позволи?“.

Related posts

Криптозаемодателят Celsius Network е близо до споразумение след фалит

admin

Нашите три избора за тази крипто зима: Pugglit Inu, BNB и Uniswap!

admin

Какво значение има метавселената за криптовалутите

admin