Крипто

Огромен данък на звезда от НФЛ подчертава проблемите със заплатите в Биткойн

Огромният проблем на Одел Бекъм с данъка върху заплатата в BTC може да бъде страшно предупреждение за всеки, който иска да получава заплатата си в криптовалути.

Решението на звездата от НФЛ Одел Бекъм младши (OBJ) да получава заплатата си от 750 000 долара в биткойн изглежда му е струвало скъпо заради срива на пазара след подписването на сделката. Поради капризите на данъчните закони за криптовалутите и текущите цени, според някои оценки OBJ е спечелил с 61% по-малко, отколкото ако беше взел заплатата си във фиат.

Загубата подчерта данъчните усложнения от получаването на заплата или доход в криптовалута, тъй като инвеститорите в криптовалута трябва да плащат данък върху сумата, която тя струва в момента на получаването ѝ, а не върху това, което струва, когато подадат данъчната си декларация.

На 12 ноември миналата година OBJ подписа едногодишен договор с Лос Анджелис Рамс на стойност 750 000 долара. В промоционален пост в Twitter, партниращ на CashApp, OBJ обяви, че ще получава 100% от годишната си заплата от 750 000 долара в Биткойн (BTC).

Данъчни проблеми

Това не е първият случай, в който криптоактиви предизвикват големи данъчни несъответствия, и тъй като приемането на криптовалути продължава да расте в международен план, със сигурност няма да е последният. По време на „крипто зимата“ имаше много истории за потребители, които се сблъскаха с огромни данъчни сметки поради цената на активите, когато ги получиха, а не заради най-ниската цена, до която те паднаха към момента на данъчното облагане.

Въпреки че правилата варират, обичайно данъчните организации изискват стойността на криптоактивите да бъде декларирана в момента на получаването им. Това оставя инвеститорите отворени за огромна данъчна сметка, ако стойността на техните криптоактиви спадне между момента на покупката и евентуалното подаване на данъчната им декларация.

През 2019 г. Ейдриън Форза, директор на Crypto Tax Australia, разказа пред местното издание Micky историята на австралийски криптоинвеститор, който е бил принуден да плати почти пет пъти по-високи данъци от стойността на монетите си.

Related posts

5-те най-добре представящи се крипто токени с изкуствен интелект през 2023 г.

admin

Броят на потребителите на Binance расте заради инфлацията, казва ръководителят на компанията за Латинска Америка

admin

Coinbase се прицелва в крипто кредитирането с нова институционална платформа

admin