Крипто

Офисът на Binance в Австралия е обискиран, тъй като ASIC разследва обвиненията

Съобщава се, че Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC), регулаторният орган, отговарящ за надзора на финансовите пазари в Австралия, е извършила обиски в офисите на Binance Australia.

Това развитие идва в момент, когато ASIC разширява разследването си на операциите с деривати на борсата, като се фокусира върху неправилното класифициране на клиентите на дребно и на едро. Новината за обиска се появи малко след като Binance Australia обяви специална оферта в сътрудничество с Koinly. Офертата имаше за цел да опрости и рационализира данъчното отчитане на криптовалути за потребителите, като осигури бърз, лесен и надежден процес.

Разследване на ASIC срещу Binance Australia
Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е изправена пред множество разследвания в различни юрисдикции. Извън Австралия Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обвини Binance в неправилно управление на средствата на клиентите и нарушаване на разпоредбите за ценните книжа.

През февруари ASIC потвърди разследването си за неправилно класифициране на инвеститорите на дребно от страна на Binance Australia като инвеститори на едро – класификация, определяща нивото на регулаторна защита.

Неправилното класифициране на клиентите от страна на компанията може да ги изложи на по-ниски регулаторни гаранции. ASIC нито потвърди, нито отрече оперативните подробности, включително възможността за претърсване, тъй като разследването продължава.

Binance Australia обяви закриването на местната си борса за деривати през април, като запази спот платформата си. Наскоро Binance заяви, че работи в тясно сътрудничество с местните власти и дава приоритет на спазването на местните регулаторни стандарти. Компанията остава ангажирана да обслужва австралийските си потребители напълно в съответствие с изискванията.

Регулаторните предизвикателства пред Binance надхвърлят границите на Австралия. Миналия месец френските власти посетиха Binance във Франция, за да разследват предполагаемото незаконно предоставяне на услуги, свързани с цифрови активи, и подозренията за действия, свързани с пране на пари при утежнени условия. Binance твърди, че се придържа към всички приложими закони във Франция и на други пазари.

Освен това Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ обвини Binance и нейния основател Чанпенг „CZ“ Джао в неправилно управление на средства на клиенти, подвеждане на инвеститори и регулаторни органи и нарушаване на разпоредбите за ценни книжа. Binance изрази разочарование от действията на SEC и обеща да защити своята платформа.

Оперативно въздействие върху Binance Австралия
Регулаторният контрол, пред който е изправена Binance, има осезаеми последици за нейните операции в Австралия. Австралийската платформа на борсата беше отрязана от ключов канал за теглене на местна валута, което се отрази на способността ѝ да улеснява безпроблемните трансакции за потребителите в страната. Binance Australia продължава да се справя с тези предизвикателства.

Related posts

Blur затвърждава статута си на номер едно дигитален пазар след високите нива през първото тримесечие

admin

Blockchain Economy Istanbul Summit – топ Crypto събитие на годината

admin

Какво значение има метавселената за криптовалутите

admin