NFT

Ново решение на Pokémon подсказва, че гигантът в сферата на игрите се насочва към NFT

Компанията Pokémon търси да наеме експерт по Web3 и блокчейн технологии, което подсказва, че японският гигант в областта на игрите може да погледне по-сериозно на метавселената и NFT.

Според неотдавнашна обява за работа The Pokémon Company иска да добави към екипа си от президенти и корпоративно развитие човек със „задълбочени познания и разбиране на Web3, включително блокчейн технологии и NFT, и/или метавселена“.

От служителя, ръководител на отдел, се очаква също така да бъде „дълбоко свързан с мрежа от инвеститори и предприемачи в областта на Web3 и метавселената“. Сред някои от ключовите области на резултатите кандидатът трябва да представи „чисто нови преживявания с покемони на света“.

Pokémon се насочва към крипто игри

Наемането на новият служител на Pokémon представлява сериозен завой за популярния едноименен франчайз за игри на фирмата. Дълго време компанията се съпротивляваше да се занимава с игри, базирани на блокчейн, или дори с NFT, като вместо това предпочиташе да се придържа към традиционните игри.

В игрите с криптовалута непаричните токени (NFT) могат да се купуват, продават, търгуват или използват в други контексти извън една игра. Това означава, че героите в играта могат да имат парична стойност. Блокчейн игрите включват видове, като например „игра за печалба“ (P2E), „движение за печалба“ (M2E), цифрови колекционерски предмети и други.

NFT е неизменна и уникална единица данни, съхранявана в блокчейн. NFT могат да се използват за представяне на елементи като снимки, видеоклипове, аудио и други видове цифрови файлове. NFT се изстреляха на преден план през 2020 г., когато големи марки и артисти ги продадоха за милиони долари на любители на криптовалути.

Изглежда обаче, че непаричните токени са загубили част от блясъка си благодарение на спада на основните криптопазари. Въпреки отслабващия интерес, The Pokémon Company може би иска да навлезе в блокчейн игрите и NFT, както се вижда от обявата ѝ за работа.

Related posts

Какво прави NFT сигурни и ще се промени ли това към по-добро?

admin

Подадените заявки за търговски марки на NFT са се увеличили с повече от 20 000% през миналата година

admin

Собствеността на NFTне важи непременно за техните копувачи

admin