Крипто

Новата мрежа за социални медии Web3 на Ethereum обещава да плаща на потребителите за чат

Сократ, платформа за социални медии и забавления Web3, стартира в четвъртък на няколко блокчейна, включително Polygon, Ethereum, BNB Smart Chain (BSC) и Optimism, като обеща да плаща на потребителите за взаимодействия и дебати.

В изявление Socrates заяви, че стартът идва след месеци на тестване на децентрализираната социална мрежа, която включва т.нар. социално финансиране и финансиране на игри. Хиляди хора са се регистрирали за използване на платформата, заяви компанията, без да посочва брой.

Бърз поглед в Google Playstore показва, че приложението е надхвърлило 5000 изтегляния. Но сайтът може да бъде достъпен и през уеб и в Apple App Store, което означава, че потребителите може да са повече.

Получаване на заплащане в Socrates

Socrates казва, че потребителите могат да печелят награди, като задават и отговарят на въпроси с избор между няколко отговора в платформата, „дебатират открито и споделят знания“. Те дори могат да получат заплащане за това, че харесват гледните точки на други хора, подкрепят въпроси, зададени от други хора, или гласуват за отговори.

Всеки въпрос в мрежата има определен срок – нещо, което според Сократ е от решаващо значение за „създаване на усещане за неотложност“, според по-ранна публикация в блога, публикувана на 14 ноември. Хората могат да обсъждат всичко – от политика до спорт и от крипто до развлечения.

Но има една уловка: първо ще трябва да похарчите пари, преди да започнете да печелите. След като се регистрирате за Socrates на уебсайта или чрез мобилното приложение, ще бъдете помолени да изкарате това, което компанията нарича „SBT Pen“, което ви е необходимо, за да си купите „точки“.

„Точките“ са вашият пропуск за участие в разговорите в Socrates и хората се нуждаят от тях, за да печелят награди, които също са в точки. Всяка точка се равнява на 1 USD. Сократ не посочва минималния брой точки, които са необходими на потребителите, за да започнат да участват в дейностите му.

На този етап обаче потребителят вече е свързал своя криптовалутен портфейл с приложението чрез поддържаните блокчейн системи като Polygon, Ethereum и Arbitrum One, където може да обмени спечелените точки в съотношение 1:1 за USDT.

Съществува и нещо, наречено „NFT Pen“, което получавате при закупуване на SBT Pen. Предполага се, че така нареченият NFT Pen „ще ви осигури повече ползи“, заявиха от компанията. Повече „ценни приноси и взаимодействия могат да носят големи награди“.

„Потребителите могат да оформят разговорите в приложението, като изработят своето перо и изберат сфера на интерес, допринасяйки активно за смислени диалози“, добави тя.

Борба с „дезинформацията в Web2

Web3 е идеята за интернет, който е децентрализиран и се захранва от блокчейн технология и икономика, базирана на токени. Очаква се неплатимите криптожетони (NFT) да играят ключова роля в Web3 като средство за обмен.

Лоти Уелс, говорител на Сократ, заяви, че платформата дава на хората място, „където да мислят свободно по въпросите и да се борят с дезинформацията, често срещана в социалните медии на Уеб2“.

„В отговор на възхода на езиковите технологии с изкуствен интелект, предоставящи стандартизирани отговори на въпроси, нашата платформа отговаря на ясната нужда на хората, предприятията и правителствата да търсят човешки отговори на своите въпроси“, каза Уелс, в изявление за пресата.

Социалните медийни мрежи Web2 като Facebook и Twitter (X), пример за което са техните централизирани структури, са обект на критики за различни недостатъци. Те са обвинявани, че нарушават неприкосновеността на личния живот на потребителите и се сговарят с правителствата да извършват наблюдение на гражданите.

Децентрализираните социални медийни мрежи като Socrates, Bluesky и Mastodon обещават друга реалност – такава на свобода на словото, сигурност и ненамеса.

Related posts

Биткойн ETF получи зелена светлина въпреки първоначалното неразбиране от SEC

admin

Tamadoge – нов меме токен, предназначен да се превърне в крал на меметата

admin

AI Crypto Scam дует е обвинен за $25M Ponzi Scheme

admin