Мета

Нов „цифров идентификатор“ позволява на геймърите от Web3 да играят на различни платформи

Компанията за игри Immutable, базирана на Ethereum, пусна „Passport“ – вид цифрова идентичност, която позволява на играчите в децентрализирани игри Web3 да използват един профил в различни платформи.

Идеята е да се опрости „процесът на регистрация на играчите, като им се предостави универсален профил“, се посочва в изявлението. С помощта на профила играчите могат да „пренасят своята самоличност, постижения и цифрови активи в различни онлайн игри и пазари“.

Оперативна съвместимост в Web3

Immutable заяви, че Passport първоначално ще бъде достъпен за над 500 000 потребители в пет игрални заглавия и пазари, включително Gods Unchained, Blocklete Golf, TokenTrove и AtomicHub.

Passport е едновременно портфейл и инструмент за удостоверяване. След като играчът се регистрира, той ще получи уникален цифров идентификатор, който му дава достъп до поддържаните платформи за игри без нужда от парола.

Потребителите могат да съхраняват средства, да правят депозити, да управляват игрови предмети и да намират нови игри на едно място, заявиха от компанията. Тя добави, че инструментът не съхранява „частни ключове на потребителите и не подписва транзакции“.

По същество Passport е създаден, за да изпълни обещанието за оперативна съвместимост в Web3 – пространство, в което често доминират игрови заглавия, които искат да действат самостоятелно, което означава чести регистрации при всяка игра. Immutable смята, че това е проблем.

„Попитайте която и да е Web3 игра или пазар за най-голямата бариера пред приемането, и те ще говорят за придобиването на потребители“, каза президентът и съосновател на Immutable Роби Фъргюсън в съобщение.

„[Passport] увеличава броя на придобитите потребители, оптимизира коефициента на преобразуване на транзакциите и предоставя на играчите гладко, безпроблемно преживяване, което им позволява да изследват нови светове и да участват в нови икономики.“

Не е ясно как играчите ще използват цифрови активи между игри като Gods Unchained, цифрова игра с карти за търговия, в която са разменени карти на стойност 52 млн. долара, с Bleacher Report Watch-to-Earn, спортна програма за лоялност.

Related posts

Taco Bell сватба в метавселената

admin

Японският фонд за стартъпи на стойност 663 млн. долара финансира Web3, AI и Metaverse

admin

Decentraland се регистрира за седмицата на изкуството в метавселената

admin