Мета

Next Earth пуска нова Метавселена екосистема

Целта на Next Earth е да постави началото на нова ера на управлявани от потребителите виртуални светове. Next Earth е метавселена, която използва технологията блокчейн за управление на виртуални NFS територии в съотношение 1:1 със Земята.

Потребителите могат да купуват, продават и търгуват с виртуална земя в свободното си време. Потребителите могат също така да купуват и търгуват с цифрови предмети, като например виртуални пирамиди и оцветено в пиксели изкуство, като използват вградения пазар на платформата.

Една от най-впечатляващите характеристики на Next Earth е нейният фокус върху екологията
Фокусът на Next Earth върху околната среда е един от най-забележителните елементи на играта. The Ocean Cleanup, Amazon Watch, Kiss the Ground и SEE Turtles са сред организациите, които получават 10% от всички транзакции в платформата. Това допринася за целта на платформата да развие по-дългосрочна метавселена.

Досега Next Earth има огромен успех. В платформата има 30 000 собственици на виртуални земи и 180 000 регистрирани потребители. Освен това на пазара са осъществени 2418 продажби на обща стойност 717 843 долара. В резултат на това печалбата на потребителите е над 650 000 долара. Платформата е реализирала общо 8 млн. долара приходи, като 800 000 долара (10%) са отишли за екологични каузи.

Нюйоркският MET, който е закупен за 100 USD и впоследствие препродаден за 32 000 USD, е една от най-забележителните продажби на Next Earth. Сред другите забележителни продажби са пирамидите, Колизеумът, множество стадиони и различни атракционни зони.

Бъдещето на Next Earth

Next Earth е все още в начален стадий на развитие. В пътната карта на платформата са включени скинове на NFT, бизнес функционалност, създаване на фондация с нестопанска цел, преминаване към виртуална реалност, публикуване на заявки за подобрения и др. Нека разгледаме няколко от тези промени.

Играй, за да печелиш

Изключително важно е да се оцени функцията на механиката на играта за стимулиране на ангажираността на потребителите с развитието на метавселената. Next Earth е платформа, която се отнася сериозно към този въпрос и работи по система играй, за да печелиш, която заплаща на потребителите за техния принос.

По-голямата част от виртуалните светове функционират по модела „плати за да играеш“, при който потребителите плащат, за да влязат в средата, и след това закупуват стоки или услуги в света. За много хора тази форма на икономика представлява бариера за влизане, което ограничава потенциала за широко разпространение.

Методът „играй, за да печелишrn“ на Next Earth ще преодолее този проблем, като позволи на всеки да участва просто като играе.

Тези играчи ще могат да осребрят печалбите си в реална валута, след като Next Earth пусне своя токен NXTT, който ще бъде придружен от децентрализирана борсова регистрация. Това ще насърчи потребителите да се присъединят и да допринесат за развитието на метавселената.

Много други платформи разработват подобни решения и ще бъде интересно да наблюдаваме как тази тенденция ще продължи. Системата „играй, за да печелиш“, ако бъде направена правилно, може да се окаже ключът към отключване на пълния потенциал на метавселената.

Related posts

Съдят Roblox за излагане на деца на явно сексуално съдържание в играта в метавселената

admin

Новият модел с изкуствен интелект на Meta може да превежда и транскрибира 100 езика

admin

Банката купува земя в Metaverse, за да установи присъствието си

admin